• home
 • video
 • pas verschenen

  Federer verovert 98e titel na rustperiode van 3 maanden

  Roger Federer heeft in Stuttgart zijn 98e titel uit zijn carrière veroverd.  In de finale versloeg hij de Canadees Milos Raonic in 2 sets: 6-4 en 7-6 (7/3). Federer werd gisteren ook al de nieuwe nummer 1 in het mannentennis.

  Roger Federer schrijft het toernooi van Stuttgart voor het eerst op zijn naam. In de finale, die een kleine anderhalfuur duurde, had hij het vrij lastig tegen Milos Raonic.

   

  Het Canadese opslagkanon vuurde in totaal 14 aces af, waardoor het voor Federer moelijk was om door de opslag van Raonic te gaan. Dat lukte hem in set 1 toch één keer. Federer gaf geen enkel opslagspelletje weg, waardoor hij naar een 6-4-winst afstevende in de eerste set.

   

  In set 2 bleef Raonic de ene na de andere kanonskogel afvuren en de Zwitser kon geen enkel breakpunt meer veroveren. In de beslissende tiebreak trok de nieuwe nummer 1 van de wereld het laken dan toch naar zich toe: 7-6 (7/3).

  Federer

  Federer is dankzij zijn toernooiwinst een Mercedes rijker.

  98e toernooizege, maandag nieuwe nummer 1

  Federer had aan de finaleplaats al genoeg om Rafael Nadal op te volgen als de nieuwe nummer 1 van de wereld. Dankzij zijn eindzege pakt de Zwitser nu ook zijn 98e ATP-titel uit zijn carrière. Hij won eerder dit jaar met de Australian Open ook al zijn 20e grandslamtoernooi.