Ga naar de inhoud
David Goffin is uitgeschakeld op Roland Garros.

Krasselende Goffin struikelt over Cecchinato: "Totaal geen energie"

 zo 3 juni 2018 21:28
Roland Garros
David Goffin (111, 8)
Marco Cecchinato (198)
einde
5
set 1
7
6
set 2
4
0
set 3
6
3
set 4
6

Het verhaal van David Goffin (ATP-9) op Roland Garros eindigt in de achtste finales. Het werd een roemloze exit voor de Belg tegen de Italiaan Marco Cecchinato (ATP-72). Goffin, die geplaagd werd door een pijnlijke elleboog, kwam nooit echt op toerental en verloor in vier sets.

David Goffin is uitgeschakeld op Roland Garros

Vermoeide Goffin moet het hoofd buigen voor sterke Italiaan

Goffin had al stevig moeten knokken voor zijn plaats in de achtste finales en leek fysiek en mentaal nog niet hersteld van zijn uitputtingsslag tegen Monfils. Cecchinato zou een hapklare brok moeten zijn, maar door zijn foutloos tennis werd de Italiaan toch een zeer harde noot om te kraken.

 

In set een ging de partij nog gelijk op, maar Goffin gaf op het slechtst mogelijke moment zijn opslag weg, bij een 5-6-achterstand. De opslag van onze landgenoot draaide niet en in set twee vroeg hij ook om verzorging. De behandeling van de kinesist leek te werken want meteen daarna pakte hij zijn eerste break van de partij. Meer was er niet nodig om set twee te winnen.

 

Maar Goffin zat duidelijk door zijn beste krachten heen. Hij maakte bijzonder veel fouten en in set drie ging het zo wel erg snel. De Belg veroverde geen enkel spelletje: 0-6.

 

In set vier spartelde Goffin nog een keer tegen. Hij ging bij 2-2 door de opslag van zijn tegenstander, maar moest daarna ook zijn eigen opslag uit handen geven. Dat was het signaal om de schouders helemaal te laten hangen. Cecchinato kon voor het eerst in zijn carrière een speler uit de top 10 kloppen en dat levert hem een plaatsje op in de kwartfinales tegen Novak Djokovic.

 

 

Goffin: "Het was vooral mentaal moeilijk"

Na de match was een zichtbaar vermoeide Goffin heel eerlijk. "Ik had absoluut geen energie op de baan na de match van gisteren. Het was waar ik al voor gevreesd had. Ik voelde meteen dat ik mijn beste tennis niet kon spelen. Hij speelde daarentegen wel een heel goede wedstrijd."

 

"Ik probeerde het dan een beetje te forceren, maar daardoor kreeg ik last aan mijn elleboog. Het is niet ernstig maar als je moe bent, begint dat te wegen. Maar het was vandaag vooral mentaal zwaar. Ik had geen jus meer in de benen. Het was een totale vermoeidheid."

 

"Ik ben ontgoocheld. Een grandslamtoernooi slorpt heel veel energie op. Daar moet ik nog aan werken."

Fase per fase

19:30

Goffin verliest de vierde set met 6-3 en is uitgeschakeld

19:18

Cecchinato wint

Het is over en out voor David Goffin op Roland Garros. Hij verliest in vier sets tegen Cecchinato.
19:14
Alle alarmbellen gaan af bij David Goffin. Zijn tegenstander mag bij 3-5 serveren voor de match.
19:14

Goffin lijkt me compleet leeg.

Dirk Gerlo
19:14
Hij kan de break niet bevestigen. Cecchinato maakt er 3-3 van.
18:50
Goffin heeft nog wat reserves gevonden in zijn tank. Hij pakt in de vierde set de eerste break na enkele aanvallende spelletjes van de Belg.
18:50

0-6

De baan ligt helemaal open, maar Goffin knalt zijn smash kinderlijk eenvoudig in het net. Zo zit de derde set er al heel snel op. Cecchinato haalt het met een droge 0-6.
18:47
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
18:45

Goffin verliest kansloos de derde set: 0-6

18:28

Goffin verovert de tweede set tegen Cecchinato met 6-4

18:20

Goffin zet het recht

De bordjes hangen opnieuw in evenwicht op Court Suzanne Lenglen. David Goffin wint set twee met 6-4. Echt overtuigend oogde hij nog niet op het gravel, maar de foutenlast bij zijn Italiaanse tegenstander ging de hoogte in.
18:10

Goffin heeft even verzorging nodig in de tweede set

17:57
David Goffin heeft zijn eerste break van de wedstrijd te pakken. Hij lijkt zich nog steeds niet kiplekker te voelen op de baan, maar is wel op weg naar setwinst.
17:57
David Goffin heeft de kinesist op de baan gevraagd. Is er iets aan de hand met de Belg? Zijn arm en schouder lijken het probleem te zijn.
17:50

Er zitten te veel fouten in het spel van Goffin. Hij raakt niet op toerental.

Dirk Gerlo, Sporza Radio
17:41
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
17:37

Cecchinato pakt de eerste set tegen Goffin met 7-5

17:36

Set 1 voor Cecchinato

Net als in zijn voorbije matchen is Goffin nog niet meteen op de afspraak. Cecchinato maakt amper fouten en pakt af en toe uit met een verrassend dropshot. Onze landgenoot speelde solide, maar met weinig druk. Bij een 5-6-stand geeft hij een eerste keer zijn service uit handen. Hij redde nog twee setballen, maar het derde was toch het goeie voor de Italiaan. Die gaat zo met setwinst aan de haal.