• home
 • video
 • pas verschenen

  Krasselende Goffin struikelt over Cecchinato: "Totaal geen energie"

  Het verhaal van David Goffin (ATP-9) op Roland Garros eindigt in de achtste finales. Het werd een roemloze exit voor de Belg tegen de Italiaan Marco Cecchinato (ATP-72). Goffin, die geplaagd werd door een pijnlijke elleboog, kwam nooit echt op toerental en verloor in vier sets.

  David Goffin is uitgeschakeld op Roland Garros

  Vermoeide Goffin moet het hoofd buigen voor sterke Italiaan

  Goffin had al stevig moeten knokken voor zijn plaats in de achtste finales en leek fysiek en mentaal nog niet hersteld van zijn uitputtingsslag tegen Monfils. Cecchinato zou een hapklare brok moeten zijn, maar door zijn foutloos tennis werd de Italiaan toch een zeer harde noot om te kraken.

   

  In set een ging de partij nog gelijk op, maar Goffin gaf op het slechtst mogelijke moment zijn opslag weg, bij een 5-6-achterstand. De opslag van onze landgenoot draaide niet en in set twee vroeg hij ook om verzorging. De behandeling van de kinesist leek te werken want meteen daarna pakte hij zijn eerste break van de partij. Meer was er niet nodig om set twee te winnen.

   

  Maar Goffin zat duidelijk door zijn beste krachten heen. Hij maakte bijzonder veel fouten en in set drie ging het zo wel erg snel. De Belg veroverde geen enkel spelletje: 0-6.

   

  In set vier spartelde Goffin nog een keer tegen. Hij ging bij 2-2 door de opslag van zijn tegenstander, maar moest daarna ook zijn eigen opslag uit handen geven. Dat was het signaal om de schouders helemaal te laten hangen. Cecchinato kon voor het eerst in zijn carrière een speler uit de top 10 kloppen en dat levert hem een plaatsje op in de kwartfinales tegen Novak Djokovic.

   

   

  Goffin: "Het was vooral mentaal moeilijk"

  Na de match was een zichtbaar vermoeide Goffin heel eerlijk. "Ik had absoluut geen energie op de baan na de match van gisteren. Het was waar ik al voor gevreesd had. Ik voelde meteen dat ik mijn beste tennis niet kon spelen. Hij speelde daarentegen wel een heel goede wedstrijd."

   

  "Ik probeerde het dan een beetje te forceren, maar daardoor kreeg ik last aan mijn elleboog. Het is niet ernstig maar als je moe bent, begint dat te wegen. Maar het was vandaag vooral mentaal zwaar. Ik had geen jus meer in de benen. Het was een totale vermoeidheid."

   

  "Ik ben ontgoocheld. Een grandslamtoernooi slorpt heel veel energie op. Daar moet ik nog aan werken."

  Fase per fase

  1. 19 uur 30. Goffin verliest de vierde set met 6-3 en is uitgeschakeld.

   Goffin verliest de vierde set met 6-3 en is uitgeschakeld

  2. 19 uur 18. Cecchinato wint. Het is over en out voor David Goffin op Roland Garros. Hij verliest in vier sets tegen Cecchinato.
  3. 19 uur 14. Alle alarmbellen gaan af bij David Goffin. Zijn tegenstander mag bij 3-5 serveren voor de match.
  4. 19 uur 14. Hij kan de break niet bevestigen. Cecchinato maakt er 3-3 van.
  5. 19 uur 14. Goffin lijkt me compleet leeg. Dirk Gerlo.
  6. 18 uur 50. 0-6. De baan ligt helemaal open, maar Goffin knalt zijn smash kinderlijk eenvoudig in het net. Zo zit de derde set er al heel snel op. Cecchinato haalt het met een droge 0-6.
  7. 18 uur 50. Goffin heeft nog wat reserves gevonden in zijn tank. Hij pakt in de vierde set de eerste break na enkele aanvallende spelletjes van de Belg.
  8. 18 uur 45. Goffin verliest kansloos de derde set: 0-6.

   Goffin verliest kansloos de derde set: 0-6

  9. 18 uur 28. Goffin verovert de tweede set tegen Cecchinato met 6-4.

   Goffin verovert de tweede set tegen Cecchinato met 6-4