Ga naar de inhoud
Elise Mertens bereikte gisteren haar hoogste plek op de WTA-ranking ooit: 15.

Elise Mertens volgt Van Uytvanck en Flipkens in Rosmalen

 di 12 juni 2018 18:42
Libéma Open
Polona Hercog (267)
Elise Mertens (29, 2)
einde
2
set 1
6
4
set 2
6

Elise Mertens staat net als Alison Van Uytvanck en Kirsten Flipkens in de tweede ronde van Rosmalen. Onze landgenote werd af en toe getest door de Sloveense Polona Hercog, maar sprong al bij al vlot over de eerste grashorde.

Overschakelen van gravel naar gras, het leek geen probleem te vormen voor Mertens in Rosmalen. Ze profiteerde van de hoge foutenlast van Polona Hercog in de eerste set, benutte haar twee breakpunten en was na een halfuur al klaar voor de tweede set.

 

Hercog krikte haar niveau wat op en kon het tempo van Mertens beter volgen in set 2, goed voor een spannend slot van de wedstrijd. Mertens gaf haar break voorsprong uit handen, klauwde meteen terug, maar wankelde opnieuw bij 5-4 Lang twijfelde ze niet, Mertens werkte de twee breakpunten weg en huppelde naar de tweede ronde.

 

In de volgende ronde neemt Mertens, het tweede reekshoofd in Rosmalen, het op tegen de Duitse kwalificatiespeelster Antonia Lottner (WTA-148).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.