• home
 • video
 • pas verschenen

  Del Potro schaart zich bij laatste vier na winst tegen Cilic

  Juan Martin Del Potro heeft zich als laatste geplaatst voor de halve finales op Roland Garros. De Argentijn rekende in 4 sets af met Marin Cilic.

  De kwartfinale tussen Marin Cilic (ATP-4) en Juan Martin Del Potro (ATP-6) ging woensdag van start, maar door de regen in Parijs werd de partij gestaakt bij 6-6 in de eerste set. In het vervolg op donderdag haalde Del Potro dit set binnen in de tiebreak.

   

  In de slotfase van de tweede set kreeg Del Potro het eventjes aan de stok met een toeschouwer, die de Argentijn gehinderd had bij het opslaan. De nummer 6 van de wereld was even uit zijn concentratie en moest zo de set aan Cilic laten.

  Razende Del Potro haalt verhaal bij luidruchtige fan na gemist punt

  Del Potro herpakt zich

  Na het akkefietje aan het einde van de tweede set herpakte Del Potro zich wel in de 3e set. De Argentijn stoomde door naar de winst en staat zo voor het eerst sinds 2009 nog eens in de halve finales op Roland Garros. Dankzij zijn 8e zege op rij tegen Cilic mag hij het nu opnemen tegen Rafael Nadal voor een plaats in de finale.

   

  Del Potro, al jaren geplaagd door blessures, reageerde geëmotioneerd na zijn overwinning. "Ik weet niet zo goed wat te zeggen nu", sprak hij met tranen in zijn ogen. "Het is lang geleden dat het nog leuk was. Ik ben 3 keer geopereerd aan mijn linkerpols en ik was bijna gestopt."

  Huilende Del Potro na winst tegen Cilic: "Was bijna gestopt met tennissen"