• home
 • video
 • pas verschenen

  Beul van Goffin sloopt ook Djokovic in Roland Garros

  De Italiaan Marco Cecchinato (ATP-72) heeft voor een stunt gezorgd in de kwartfinales van Roland Garros. Hij kreeg de Serviër Novak Djokovic (ATP-22) op de knieën in 4 sets.

  Djokovic 2 keer onderuit in tiebreak

  2 dagen geleden toonde Cecchinato al dat hij geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken. Met bijna foutloos tennis knikkerde hij een vermoeide David Goffin uit het toernooi.

   

  En tegen Novak Djokovic ging de Italiaan gewoon voort op dat elan.  Djokovic leverde zijn 2e opslagspel in, Cecchinato won de eerste set met 6-3.

   

  De Serviër sloeg vrijdag al een racket stuk in Roland Garros,  tijdens een tiebreak tegen Bautista. In de tiebreak die vandaag moest beslissen over de 2e set hield Djokovic zijn materiaal intact. Ondanks een nederlaag, want Cecchinato ging  in de tiebreak weeral met setwinst lopen.

   

  Djokovic stond met zijn rug tegen de muur. Hij wervelde naar winst in de 3e set (6-1), redde 3 matchpunten in de tiebreak van set 4. Maar bij 13-11 was het Cecchinato die een gat in de lucht sprong. De Italiaan staat voor het eerst in de halve finales van een grandslamtoernooi.