Ga naar de inhoud
Flipkens
Kirsten Flipkens moest stevig zwoegen om het in twee sets af te ronden.

Flipkens haalt slagenarsenaal boven om Maria te vloeren op Roland Garros

 ma 28 mei 2018 16:22
Roland Garros
Tatjana Maria (54)
Kirsten Flipkens (293)
einde
61
set 1
77
4
set 2
6

Kirsten Flipkens staat in de tweede ronde van Roland Garros. In de eerste set zag het er even benard uit, maar onze landgenote vloerde de Duitse Tatjana Maria met gevarieerd tennis in twee sets.

Flipkens knokt zich na 6 matchpunten naar 2e ronde in Parijs

De WTA-ranking loog niet. Kirsten Flipkens (WTA 65) kreeg het niet cadeau van de één plaats hoger gerangschikte Tatjana Maria. De Duitse ging meteen door de opslag van onze landgenote, maar Flipkens vuurde terug.

 

Bij 6-5 en een break voorsprong voor Maria zag het er even benard uit voor Flipkens, maar ze kon ook nu weer de rug rechten. In de tiebreak loonde het harde werk van de Belgische: 7-1.

 

Ook in de tweede set bleek de aanpak van Flipkens efficiënter dan het statische tennis van Maria. Met gevarieerd tennis, dropshots en veel tussenkomsten aan het net kon ze een break afdwingen en ook vasthouden. Het afmaken bleek moeilijk, maar na 6 matchpunten was het raak.

 

In de tweede ronde botst Flipkens op de Russin Daria Kasatkina. Het wordt de tweede confrontatie, Flipkens verloor de eerste keer in Sint-Petersburg in 3 sets.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

17:00

Flipkens haalt het

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar Flipkens schrijft de eerste set op haar naam. Het zag er even benard uit bij 6-5, maar met agressief tennis en enkele geslaagde tussenkomsten aan het net trekt Flipkens aan het langste eind.
16:54

Tiebreak

Flipkens grijpt haar kans en sleept nog een tiebreak uit de brand.
16:50

Gevaarlijke break

Kirsten Flipkens laat zich bij 5-5 vangen. Ze slaat de bal in het net en zo kan Maria serveren voor de eerste set. Kan ze dit nog rechtzetten?
16:24
Tatjana Maria slaat terug. Ze profiteert van de kleine foutjes van Flipkens, controleert vanaf de baseline en hangt de bordes in evenwicht: 3-3.
16:16

Flipkens herstelt foutje snel

In een felbevochten openingsspelletje moet Flipkens meteen haar opslag uit handen geven. Maar onze landgenote recht snel de rug en wint met offensief tennis drie spelletjes op een rij.
16:13

Eerste set

12:35

Twee duiven vallen Kirsten Flipkens lastig

07:53

De duiven Roland en Garros

"Ik heb de banen van Roland Garros zondag al kunnen voelen. Twee duiven hebben mijn training proberen te onderbreken. Ik weet niet wat het was. Ik heb bijna 1 duif geraakt. Gelukkig net niet, want ik ben een grote dierenvriend. De Roland en de Garros waren goed bezig", lacht Flipkens.
07:52

Flipkens: "Overwinning tegen Bertens heeft me veel vertrouwen gegeven"

07:49
"Maria is een gevaarlijke opponente. Ze heeft een beetje dezelfde stijl als ik en speelt graag op gravel. Ik moet punt per punt spelen en probeer er alles uit te halen wat er inzit", zegt Flipkens.
07:48

"Ik heb een goeie voorbereiding gehad. Ik heb 5 toernooien na elkaar gespeeld en afgesloten met een goeie week in Nürnberg. Ik heb heel veel vertrouwen geput uit mijn overwinning tegen Kiki Bertens, een echt gravelbeest. Ik ben een beetje vermoeid, maar dat is een luxeprobleem."

Kirsten Flipkens
07:45

Live op alle Sporza-kanalen

U kunt de wedstrijd live bekijken op Sporza en de livestream van sporza.be. De updates van Dirk Gerlo kunt u geregeld horen op Radio 1.
07:39

Flipkens treft Duitse

Kirsten Flipkens komt vandaag in actie in ronde 1 van Roland Garros. Onze landgenote (WTA-69) neemt het op tegen de 30-jarige Duitse Tatjana Maria (WTA-64). De match op court 9 is de derde vanaf 11u, na een mannen- en een vrouwenmatch.
07:38

Vooraf