• home
 • video
 • pas verschenen

  Flipkens haalt slagenarsenaal boven om Maria te vloeren op Roland Garros

  Kirsten Flipkens staat in de tweede ronde van Roland Garros. In de eerste set zag het er even benard uit, maar onze landgenote vloerde de Duitse Tatjana Maria met gevarieerd tennis in twee sets.

  Flipkens knokt zich na 6 matchpunten naar 2e ronde in Parijs

  De WTA-ranking loog niet. Kirsten Flipkens (WTA 65) kreeg het niet cadeau van de één plaats hoger gerangschikte Tatjana Maria. De Duitse ging meteen door de opslag van onze landgenote, maar Flipkens vuurde terug.

   

  Bij 6-5 en een break voorsprong voor Maria zag het er even benard uit voor Flipkens, maar ze kon ook nu weer de rug rechten. In de tiebreak loonde het harde werk van de Belgische: 7-1.

   

  Ook in de tweede set bleek de aanpak van Flipkens efficiënter dan het statische tennis van Maria. Met gevarieerd tennis, dropshots en veel tussenkomsten aan het net kon ze een break afdwingen en ook vasthouden. Het afmaken bleek moeilijk, maar na 6 matchpunten was het raak.

   

  In de tweede ronde botst Flipkens op de Russin Daria Kasatkina. Het wordt de tweede confrontatie, Flipkens verloor de eerste keer in Sint-Petersburg in 3 sets.

  Fase per fase

  1. 17 uur . Flipkens haalt het. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar Flipkens schrijft de eerste set op haar naam. Het zag er even benard uit bij 6-5, maar met agressief tennis en enkele geslaagde tussenkomsten aan het net trekt Flipkens aan het langste eind.
  2. 16 uur 54. Tiebreak. Flipkens grijpt haar kans en sleept nog een tiebreak uit de brand.
  3. 16 uur 50. Gevaarlijke break. Kirsten Flipkens laat zich bij 5-5 vangen. Ze slaat de bal in het net en zo kan Maria serveren voor de eerste set. Kan ze dit nog rechtzetten?
  4. 16 uur 24. Tatjana Maria slaat terug. Ze profiteert van de kleine foutjes van Flipkens, controleert vanaf de baseline en hangt de bordes in evenwicht: 3-3.
  5. 16 uur 16. Flipkens herstelt foutje snel. In een felbevochten openingsspelletje moet Flipkens meteen haar opslag uit handen geven. Maar onze landgenote recht snel de rug en wint met offensief tennis drie spelletjes op een rij.
  6. 16 uur 13. Eerste set. .
  7. 12 uur 35. Twee duiven vallen Kirsten Flipkens lastig.

   Twee duiven vallen Kirsten Flipkens lastig

  8. 07 uur 53. De duiven Roland en Garros. "Ik heb de banen van Roland Garros zondag al kunnen voelen. Twee duiven hebben mijn training proberen te onderbreken. Ik weet niet wat het was. Ik heb bijna 1 duif geraakt. Gelukkig net niet, want ik ben een grote dierenvriend. De Roland en de Garros waren goed bezig", lacht Flipkens.
  9. 07 uur 52. Flipkens: "Overwinning tegen Bertens heeft me veel vertrouwen gegeven".

   Flipkens: "Overwinning tegen Bertens heeft me veel vertrouwen gegeven"

  10. 07 uur 49. "Maria is een gevaarlijke opponente. Ze heeft een beetje dezelfde stijl als ik en speelt graag op gravel. Ik moet punt per punt spelen en probeer er alles uit te halen wat er inzit", zegt Flipkens.