Ga naar de inhoud

Mertens maakt op dag 2 nog weinig woorden vuil aan Lepchenko

 di 29 mei 2018 17:33
Roland Garros
Varvara Lepchenko (291)
Elise Mertens (29, 16)
einde
611
set 1
79
74
set 2
67
6
set 3
0

Elise Mertens heeft zich geplaatst voor de 2e ronde op Roland Garros. Haar optreden op de 2e dag was slechts een formaliteit.

Hard labeur op maandag

"Een linkshandige speelster, die taai uit de hoek kan komen." Rick Vleeshouwers, de coach van Elise Mertens, had zijn poulain goed geïnformeerd over Varvara Lepchenko, maar dat maakte het maandag niet eenvoudiger voor het Belgische reekshoofd. 

 

Mertens begon wel goed met een break, maar ze kon nooit demonstreren waarom ze dit seizoen al drie WTA-titels op haar palmares schreef. Lepchenko dwong Mertens in de fout en kreeg vier setballen bij 5-4. Het werd toch nog een tiebreak, maar daarin verkwanselde Mertens de setpunten.

 

Ook in het tweede bedrijf liep het niet op rolletjes voor Mertens. Ze dwong meteen 7 breakkansen af, maar kon opnieuw niet verzilveren. Een wedstrijd van gemiste kansen leek in de maak. Bij 5-4 mocht Lepchenko serveren voor de wedstrijd, maar net dan toonde Mertens haar mentale weerbaarheid. Opnieuw sleepte ze een tiebreak uit de brand en nu kon ze wel haar kansen afmaken.

Gezondheidswandeling op dinsdag

In de 3e set liep Mertens 3-0 uit, maar toen was eerst de regen en dan de nacht spelbreker. Een dag later namen beide speelsters de racket weer ter hand. Maar niet voor lang.

 

Mertens won autoritair 3 spelletjes op een rij. Haar zelfvertrouwen had duidelijk een boost gekregen. Dat mag ze in de volgende ronde bewijzen tegen de Britse Heather Watson (WTA-80).

Mertens: "Gelukkig waren er veel Belgische supporters"

"Lepchenko heeft een heel goede match gespeeld", zei Mertens. "Het was kantje boord, maar ik ben blijven vechten. Gelukkig waren er veel Belgische supporters, dat gaf me een Fed Cup-gevoel."

 

"Ik was in de derde set net in het voordeel, toen we moesten stoppen. Maar ik heb goed geslapen en me goed kunnen voorbereiden. Ik ben positief gebleven."

 

"Ik heb nu enkele uurtjes op de baan kunnen staan en voel dat het niveau er is. Ik bekijk het match per match en dan zien we wel hoe ver we kunnen raken."

Bekijk het wedstrijdpunt:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

15:31

Mertens wint!

Ze heeft er nauwelijks zweet voor hoeven te laten. Mertens heeft zich op een drafje voor ronde 2 geplaatst.
15:25

En 5-0

Lepchenko lijkt de handdoek geworpen te hebben of ze spaart de handdoeken voor de (koude?) douche die er zo meteen aankomt. Het einde is nabij.
15:25

Goeie start

Elise Mertens heeft blijkbaar goed geslapen, want ze stoomt meteen door naar 4-0. Dit mag toch niet meer misgaan?
28/05/18
19:45

Wedstrijd gestaakt

De regen gooit op een ongelukkig moment voor Mertens roet in het eten. Net nu ze twee breaks voorsprong heeft, wordt de wedstrijd gestaakt.
19:42

Mertens op dreef

De regenpauze heeft Varvara Lepchenko geen deugd gedaan. Mertens valt momenteel niet te stuiten en snoept twee keer het opslagspel van de Amerikaanse af. Een deugddoende 0-3-voorsprong.
19:31

Derde set

Na een korte regenpauze kan Mertens opnieuw in actie komen. Trekt ze het agressieve spel van het einde van de tweede set door?
19:25

Mertens wint set 2

Opnieuw een tiebreak, maar nu kan Mertens wel haar kansen afmaken. Bij het tweede setpunt is het raak voor onze landgenote. Kan ze doorgaan op dat elan? Het begint lichtjes te druppelen boven Parijs.
18:40

Daar is de strijdlust

Mertens krijgt niets cadeau, maar nu knokt ze zich wel naar de verdiende break. Ze laat Lepchenko lopen en dwingt de Amerikaanse zo in de fout.
18:30
Mertens kan het maar niet afmaken en krijgt steevast het deksel op de neus. Ze had maar liefst 7 breakpunten op het eerste opslagspelletje van Lepchenko, maar verzilveren bleek moeilijk. De Amerikaanse toont hoe het wel moet: één breakkans en meteen prijs.
18:15

"Mertens moet veel meer haar wil opleggen. Daar heeft ze de kwaliteiten voor."

Dirk Gerlo, Sporza Radio
18:14

Tweede set

Mertens begint aan de tweede set.
17:20

Mertens vergeet het af te maken

In een thriller van een tiebreak kreeg Elise Mertens maar liefst vier kansen om de set op haar naam te zetten, maar het is Varvaro Lepchenko die het haalt. Hoe begint onze landgenote aan het tweede hoofdstuk?
17:10

"Lepchenko is met veel lef aan de partij begonnen. Ze profiteert van de snelle court."

Dirk Gerlo, Sporza radio
16:57
Elise Mertens gaat meteen door de opslag van Lepchenko, maar moet dan ook zelf haar opslagspelletje inleveren: 1-1.
16:53

Eerste set

16:35

"Elise wil graag haar resultaat van vorig jaar (derde ronde, red) evenaren. We bekijken het match per match, maar met een evenaring of verbetering doen we het heel goed."

Rick Vleeshouwers, coach Elise Mertens
16:33

"Elise heeft veel tegen jongens getraind"

Rick Vleeshouwers, de nieuwe coach van Elise Mertens, heeft wat werkpunten aangepakt. "Ik heb vooral aan het fysieke aspect gewerkt. Ik heb haar veel tegen jongens laten trainen, omdat die fysiek wat sterker zijn. Zo kan ze beter tegen de vermoeidheid om een derde set te overleven. Zo leert ze ook om gewend te raken aan moeilijke situaties."