• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens maakt op dag 2 nog weinig woorden vuil aan Lepchenko

  Elise Mertens heeft zich geplaatst voor de 2e ronde op Roland Garros. Haar optreden op de 2e dag was slechts een formaliteit.

  Hard labeur op maandag

  "Een linkshandige speelster, die taai uit de hoek kan komen." Rick Vleeshouwers, de coach van Elise Mertens, had zijn poulain goed geïnformeerd over Varvara Lepchenko, maar dat maakte het maandag niet eenvoudiger voor het Belgische reekshoofd. 

   

  Mertens begon wel goed met een break, maar ze kon nooit demonstreren waarom ze dit seizoen al drie WTA-titels op haar palmares schreef. Lepchenko dwong Mertens in de fout en kreeg vier setballen bij 5-4. Het werd toch nog een tiebreak, maar daarin verkwanselde Mertens de setpunten.

   

  Ook in het tweede bedrijf liep het niet op rolletjes voor Mertens. Ze dwong meteen 7 breakkansen af, maar kon opnieuw niet verzilveren. Een wedstrijd van gemiste kansen leek in de maak. Bij 5-4 mocht Lepchenko serveren voor de wedstrijd, maar net dan toonde Mertens haar mentale weerbaarheid. Opnieuw sleepte ze een tiebreak uit de brand en nu kon ze wel haar kansen afmaken.

  Gezondheidswandeling op dinsdag

  In de 3e set liep Mertens 3-0 uit, maar toen was eerst de regen en dan de nacht spelbreker. Een dag later namen beide speelsters de racket weer ter hand. Maar niet voor lang.

   

  Mertens won autoritair 3 spelletjes op een rij. Haar zelfvertrouwen had duidelijk een boost gekregen. Dat mag ze in de volgende ronde bewijzen tegen de Britse Heather Watson (WTA-80).

  Mertens: "Gelukkig waren er veel Belgische supporters"

  "Lepchenko heeft een heel goede match gespeeld", zei Mertens. "Het was kantje boord, maar ik ben blijven vechten. Gelukkig waren er veel Belgische supporters, dat gaf me een Fed Cup-gevoel."

   

  "Ik was in de derde set net in het voordeel, toen we moesten stoppen. Maar ik heb goed geslapen en me goed kunnen voorbereiden. Ik ben positief gebleven."

   

  "Ik heb nu enkele uurtjes op de baan kunnen staan en voel dat het niveau er is. Ik bekijk het match per match en dan zien we wel hoe ver we kunnen raken."

  Bekijk het wedstrijdpunt:

  Fase per fase

  1. 15 uur 31. Mertens wint! Ze heeft er nauwelijks zweet voor hoeven te laten. Mertens heeft zich op een drafje voor ronde 2 geplaatst.
  2. 15 uur 25. Goeie start. Elise Mertens heeft blijkbaar goed geslapen, want ze stoomt meteen door naar 4-0. Dit mag toch niet meer misgaan?
  3. 15 uur 25. En 5-0. Lepchenko lijkt de handdoek geworpen te hebben of ze spaart de handdoeken voor de (koude?) douche die er zo meteen aankomt. Het einde is nabij.
  4. 29-05-2018.
  5. 19 uur 45. Wedstrijd gestaakt. De regen gooit op een ongelukkig moment voor Mertens roet in het eten. Net nu ze twee breaks voorsprong heeft, wordt de wedstrijd gestaakt.
  6. 19 uur 42. Mertens op dreef. De regenpauze heeft Varvara Lepchenko geen deugd gedaan. Mertens valt momenteel niet te stuiten en snoept twee keer het opslagspel van de Amerikaanse af. Een deugddoende 0-3-voorsprong.
  7. 19 uur 31. Derde set. Na een korte regenpauze kan Mertens opnieuw in actie komen. Trekt ze het agressieve spel van het einde van de tweede set door?
  8. 19 uur 25. Mertens wint set 2. Opnieuw een tiebreak, maar nu kan Mertens wel haar kansen afmaken. Bij het tweede setpunt is het raak voor onze landgenote. Kan ze doorgaan op dat elan? Het begint lichtjes te druppelen boven Parijs.
  9. 18 uur 40. Daar is de strijdlust. Mertens krijgt niets cadeau, maar nu knokt ze zich wel naar de verdiende break. Ze laat Lepchenko lopen en dwingt de Amerikaanse zo in de fout.
  10. 18 uur 30. Mertens kan het maar niet afmaken en krijgt steevast het deksel op de neus. Ze had maar liefst 7 breakpunten op het eerste opslagspelletje van Lepchenko, maar verzilveren bleek moeilijk. De Amerikaanse toont hoe het wel moet: één breakkans en meteen prijs.
  11. 18 uur 15. "Mertens moet veel meer haar wil opleggen. Daar heeft ze de kwaliteiten voor.". Dirk Gerlo, Sporza Radio.