Ga naar de inhoud
Alison Van Uytvanck walste over Wallace.

Van Uytvanck stormt met zevenmijlslaarzen door eerste ronde in Parijs

 di 29 mei 2018 18:15
Roland Garros
Alison Van Uytvanck (299)
Isabelle Wallace (246, Wild card)
einde
6
set 1
1
6
set 2
0

Alison Van Uytvanck heeft in de eerste ronde van Roland Garros geen spaander heel gelaten van de Australische Isabel Wallace (WTA-248) . Ze gunde haar tegenstandster slechts één spelletje.

Isabel Wallace staat maar liefst 200 plaatsen lager gerangschikt dan Alison Van Uytvanck. "Ze zal vrij tennissen en dan weet je nooit welk niveau ze halen", was onze landgenote op voorhand toch op haar hoede.

 

Maar het niveau van de Australische bleek een pak lager te liggen. Ze sloeg vijf dubbele fouten, kon niet domineren op de eigen opslag en oogde kansloos toen Van Uytvanck mocht serveren. In de eerste set kon ze met enige moeite nog een punt op het scorebord zetten, in de tweede set was ze helemaal machteloos.

 

Van Uytvanck verspilde niet veel energie in de eerste ronde en zal nog kracht genoeg hebben om Julia Görges (WTA-11) of Dominika Cibulkova te bekampen, allebei pittige tegenstandsters.

Tweet:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.