• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens stoot door naar 3e ronde op Roland Garros

  Elise Mertens (WTA-16) heeft Heather Watson (WTA-80) verslagen na een overvloed aan breaks. Zo stoot ze net als vorig jaar door naar de 3e ronde in Parijs. Daar wacht een confrontatie met de Australische Gavrilova (WTA-25).

  Elise Mertens zet Watson opzij op weg naar de derde ronde

  Breakfestival in set 1

  De eerste set was een zeer wisselvallige pot tennis met sputterende services aan beide kanten van het net en een overdosis aan ongedwongen fouten.

   

  Mertens wist enkel haar eerste opslagspel te winnen, waardoor ze al snel op een 0-2-voorsprong kwam, Watson kon in set 1 zelfs geen enkele game winnen op de eigen service. 

   

  Mertens stoomde al snel door naar een 0-3-voorsprong, maar daarna liet ook haar opslag het definitief afweten. Break voor break vocht de Belgische nummer één in het vrouwentennis zich uiteindelijk naar een 6-3 setwinst. 

  Mertens laat Watson nog terugkeren in set 2, maar wint toch

  Ook in het begin van set 2 waren de sputterende services van beide speelsters nog niet hersteld. Toen Mertens eindelijk toch eens een eigen opslagspel kon binnenhalen, kwam ze 4-1 voor en leek de overwinning voor het grijpen.

   

  Maar plotseling begon ook de opslagmachine van Watson op toerental te geraken. De Britse verweerde zich steeds kraniger en vocht terug tot 4-4, ook omdat Mertens onder haar niveau stond te spelen.


  Dat was het sein voor Mertens om een tandje bij te steken. Ze won haar eigen opslag en kreeg vervolgens twee matchballen cadeau op de service van Watson. De eerste was meteen de goede. Mertens bereikt zo net als vorig jaar de 3e ronde van Roland Garros.

   

  De volgende tegenstandster van Mertens wordt de Australische Daria Gavrilova (WTA 25). Het wordt de vierde confrontatie: vorig jaar speelden Mertens en Gavrilova ook al tegen elkaar op Roland Garros. Toen won Mertens in drie sets in de eerste ronde.

  Fase per fase

  1. 12 uur 52. Mertens: "Heb niet mijn beste match gespeeld maar die moet je ook winnen".

   Mertens: "Heb niet mijn beste match gespeeld maar die moet je ook winnen"

  2. 12 uur 46. "Ik was niet tevreden over mijn opslag en had haar meer moeten laten lopen. Maar ik ben blij dat ik toch heb kunnen winnen en net als vorig jaar de 3e ronde weet te bereiken.". Elise Mertens.
  3. 12 uur 41. Mertens maakt het af in de tweede set: 6-4.

   Mertens maakt het af in de tweede set: 6-4

  4. 12 uur 40. Mertens naar 3e ronde! Mertens verovert twee machtballen op de opslag van Watson en de eerste is meteen de goede. Watson slaat voor de zoveelste keer een bal in het net. Mertens zegeviert met 3-6 4-6.
  5. 12 uur 35. Mertens mentaal sterk. Met een ace brengt Mertens zichzelf opnieuw in een comfortabele positie: 4-5. Watson mag nu proberen serveren om in de match te blijven.
  6. 12 uur 33. Watson hangt bordjes gelijk in 2e set. Van een 1-4 achterstand timmert Watson zich terug in de match: 4-4.
  7. 12 uur 31. Dubbele fouten: 5-5. Beide speelsters sloegen elk al vijf dubbele fouten. Het bewijst dat de services van beiden niet op punt staan deze wedstrijd.
  8. 12 uur 28. "Mertens begint iets agressiever te spelen en te tonen wie de beste is op de baan.". Sabine Appelmans.
  9. 12 uur 26. Bemelmans wint ook 2e set met 6-4. Bemelmans geeft alvast het goede voorbeeld door 2 sets te winnen tegen Zopp. .