• home
 • video
 • pas verschenen

  Bemelmans geeft voorsprong helemaal weg en verliest in 2e ronde Roland Garros

  Ruben Bemelmans (ATP-110) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de derde ronde van Roland Garros. Ondanks een 2-0-voorsprong in sets verloor hij de wedstrijd van de "lucky losers" tegen de Est Jurgen Zopp (ATP-136).

  Sterk begin van Bemelmans

  Ruben Bemelmans en Jurgen Zopp waren verrast om het tegen elkaar op te nemen in de tweede ronde van Roland Garros. Beiden werden uitgeschakeld in de derde kwalificatieronde van het grandslamtoernooi, maar werden opgevist omdat iemand van de hoofdtabel verstek liet gaan.

  In de beginfase van de westrijd nam Bemelmans de bovenhand. Hij ging meteen door de opslag van zijn opponent en gaf deze break niet meer uit handen. De eerste set ging naar onze landgenoot met 6-4.

  In set 2 gebeurde net hetzelfde: Bemelmans brak Zopp in de openingsgame. De Limburger liep snel uit naar een 3-0 voorsprong. Maar Zopp begon beter te spelen en kwam terug tot 4-3. Het signaal voor Bemelmans om door te duwen, met succes. Met een 6-4 en gebalde vuist trok hij naar zijn stoel. Dit kon hij toch niet meer weggeven?

  Wedstrijd kantelt

  Het begin van de derde set werd een spiegelbeeld van de eerste twee. Nu ging Zopp meteen door de opslag van onze landgenoot. De Est serveerde nadien goed, Bemelmans kon niet reageren. Zopp haalde set 3 binnen met 6-3. 

  Ook in set 4 moest Bemelmans onmiddellijk achtervolgen. De Est legde een dominant spel op de mat, onze landgenoot moest ook een tweede keer zijn opslag inleveren.  Bemelmans vocht echter terug door op zijn beurt door de opslag van de Est te gaan. Maar een tweede keer was te veel gevraagd. Zopp haalde uiteindelijk de vierde set binnen met 6-4.

  Het cijfer vijf was nadien alomtegenwoordig. In het vijfde spelletje van de vijfde set brak Zopp Bemelmans. Die klap kwam Bemelmans niet meer te boven en de beslissende set ging naar Zopp.

   

  In de derde ronde neemt Zopp het op tegen de Duitser Maximilian Marterer (ATP-70).

  Bemelmans: "Begin derde set was een sleutelmoment"

  "Dit is balen. De supporters hebben me enorm aangemoedigd, maar het heeft niet mogen zijn. Ik heb een klein dipje gehad in het begin van de derde set. Op dat moment is Zopp erin beginnen geloven. Dat was een sleutelmoment in de wedstrijd."

   

  "Ik heb enorm veel energie gestoken in het einde van de tweede set. De derde set begon ik te passief. Dat had ik niet mogen doen."


  "Maar wat ik hier heb getoond is positief voor de toekomst, zeker omdat dit niet mijn favoriete ondergrond is." 

  Fase per fase

  1. 14 uur 46. Zopp pakt de vijfde set en schakelt Bemelmans uit.

   Zopp pakt de vijfde set en schakelt Bemelmans uit

  2. 14 uur 45. Zopp wint! Zopp trekt aan het langste eind in deze wedstrijd. De Est wint de beslissende vijfde set met 6-4. In de volgende ronde mag hij het opnemen tegen de Duitser Marterer.
  3. 14 uur 40. Zopp mag bij een 5-4-voorsprong serveren voor de wedstrijd. Is de wedstrijd beslist of zorgt Bemelmans toch nog voor een ommekeer?
  4. 14 uur 27. Break Zopp. Zopp gaat in de vijfde game door de opslag van Bemelmans. Bemelmans moet nu reageren wil hij in de derde ronde geraken.
  5. 14 uur 14. "Het geloof is er opnieuw.". Stefaan Lammens.
  6. 14 uur 07. Alarmfase rood gaat af nadat Bemelmans zijn opslag in spelletje 1 moet inleveren. Maar hij herpakt zich en gaat onmiddellijk door de opslag van Zopp: 1-1.
  7. 14 uur 04. Zopp pakt ook de vierde set: 6-4.

   Zopp pakt ook de vierde set: 6-4

  8. 14 uur . 2-2. De stand is opnieuw helemaal in evenwicht. Zopp wint de vierde set met 6-4. Is Bemelmans mentaal sterk genoeg om de wedstrijd te doen kantelen en toch te winnen?
  9. 13 uur 52. Break na break. Zopp gaat nogmaals door de opslag van Bemelmans, maar in het daaropvolgende spelletje gebeurt net het omgekeerde. Zopp leidt met 5-3. Bemelmans moet nog altijd een break goedmaken.
  10. 13 uur 42. Bemelmans vecht terug. Nadat hij in twee keer zijn opslag verloor, kan hij nu toch eens terugbreaken: 2-4. Lukt dat ook nog een tweede maal?