• home
 • video
 • pas verschenen

  "Lucky loser" gokt, rijdt 8 uur naar Roland Garros en wint eerste partij

  Hopelijk heeft Hollywood naar de eerste wedstrijd van de Argentijn Marco Trungelliti op Roland Garros gekeken. De lucky loser reed 8 uur van Barcelona naar Parijs, wist pas een halfuur voor aanvang dat hij mocht spelen en klopte meteen Bernard Tomic.

  Marco Trungelliti probeerde zich via de kwalificaties te verzekeren van een plekje op de hoofdtabel van Roland Garros, maar de Argentijn sneuvelde in de laatste ronde. Teleurgesteld trok hij dan maar naar Barcelona voor een ander toernooi.

   

  Maar de Australiër Nick Kyrgios liet verstek gaan voor Roland Garros en er stond niemand klaar om zijn plek in te nemen. Trungelliti trok dan maar zijn stoute schoenen aan en sprong met zijn broer, moeder en oma in de auto richting Parijs.

   

  Na een autorit van 8 uur en 1.035 kilometer kwam hij aankloppen bij de organisatie. Amper 21 minuten voor de start van de partij kreeg Trungelliti bevestiging dat hij mocht spelen.

   

  En ondanks de korte nacht rekende de Argentijn af met Bernard Tomic, ooit de grote belofte, maar nu stevig weggezakt op de ATP-ranking. Benieuwd of het sprookje nog een tweede hoofdstuk krijgt tegen de Italiaan Marco Cecchinato.

  Trungelliti heeft een lange rit en korte nacht achter de rug: