• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Belgische mannen en vrouwen overleven 1e dag op WK tafeltennis niet

  In Boedapest strijden de beste tafeltennissers voor de wereldtitel. Voor de Belgen is het toernooi na één dag al afgelopen. Enkel Cédric Nuytinck kon een match winnen, maar hij ging er vervolgens uit tegen legende Samsonov.

  Fase per fase

  1. 21 uur 39. Ook Nuytinck ligt eruit. De ervaring van de 43-jarige Vladimir Samsonov heeft de bovenhand gehaald in het duel met Cédric Nuytinck. De vicewereldkampioen van 1997 liet onze landgenoot geen enkele set. Met Nuytinck verdwijnt de laatste Belg op dit WK.
  2. 19 uur 30. Enkel Nuytinck overleeft 1e ronde. Bij de Belgische mannen heeft enkel Cédric Nuytinck zijn match in de 1e ronde kunnen winnen. Na een stroeve start kon hij toch afstand nemen van de Saudi Naif Al-Jadai. In de volgende ronde treft hij de Wit-Russische veteraan Vladimir Samsonov, de voormalige nummer 1 van de wereld. Voor Martin Allegro, Florent Lambiet en Robin Devos eindigt het enkelspel nu al.
  3. 12 uur 46. Belgische vrouwen uitgeschakeld. Margo Degraef en Nathalie Marchetti hebben zoals verwacht de eerste ronde niet overleefd. Degraef (WR-254) was kansloos tegen de Oostenrijkse Sofia Polcanova (WR-19). Marchetti kon ook geen set winnen tegen de Duitse Petrissa Solja (WR-23).
  4. 12 uur 40. 6 Belgen op de hoofdtabel. Zes Belgen hebben in het enkelspel de hoofdtabel gehaald op het WK tafeltennis in Boedapest. Bij de mannen overleefden Florent Lambiet, Robin Devos en Martin Allegro de kwalificaties. Cédric Nuytinck stond rechtstreeks op de hoofdtabel. Bij de vrouwen konden Nathalie Marchetti en Margo Degraef zich plaatsen voor de hoofdtabel.