Broer en zus Desmet verlaten EK shorttrack zonder medailles

  Het EK shorttrack is geen succes geworden voor onze landgenoten. Hanne en Stijn Desmet kwamen niet in de buurt van eremetaal. Stijn Desmet tekende voor de enige Belgische A-finale in Polen.

  EK shorttrack in Gdansk (Pol)

  1. 20 uur 30. Broer en zus Desmet grijpen naast medailles.

   Broer en zus Desmet grijpen naast medailles

  2. 18 uur 53. Geen medailles voor Belgen op EK shorttrack. De Belgische shorttrackers zijn tijdens de Europese kampioenschappen in het Poolse Gdansk ver verwijderd gebleven van de gegeerde medailles. Stijn en Hanne Desmet hadden hun kansen op eremetaal voor aanvang van de titelstrijd nochtans hoog ingeschat. In de eindafrekening kunnen de schaatsers van bondscoach Pieter Gysel slechts twee individuele toptienplaatsen voorleggen. Over 6 weken krijgen de shorttrackers een herkansing. Dan staat in Dordrecht het WK op het programma. Twee wereldbekerwedstrijden, die in Duitsland waren gepland, zijn van de kalender geschrapt. Het is zeer waarschijnlijk dat een aantal Aziatische landen in Dordrecht wegens de coronapandemie niet zullen meedoen .
  3. 18 uur 51. Vijfde plaats voor Belgische estafetteploeg. Het Belgische viertal op de aflossing over 5 kilometer heeft de B-finale gewonnen. Daarmee verzekerden Stijn Desmet, Gert-Jan Goeminne, Rino van Vanhooren en Warre Van Damme zich van de vijfde plaats. De kwartetten van Duitsland, Letland en Frankrijk, dat lang in eerste positie lag, hadden het nakijken. .
  4. 18 uur 47. Geen A-finales voor Stijn en Hanne Desmet. Op de 1000 meter, die zondag werd afgerond, reikte Stijn Desmet tot de halve finale, waarin hij een penalty aan de broek kreeg. Hanne Desmet werd derde in haar kwartfinale, hetgeen betekende dat ze de strijd moest staken. .
  5. 24-01-2021.
  6. 18 uur 34. Stijn Desmet grijpt kans in finale niet. Stijn Desmet heeft zaterdag wisselvallig gepresteerd op het EK. Hij had zich op briljante wijze geplaatst voor de finale van de 1.500 meter, maar in die finale kwam hij er helemaal niet aan te pas en eindigde hij als 7e. Op de 500 meter liep het mis in de kwartfinales. Desmet mocht in de gunstige binnenbaan starten en had lang het initiatief, maar in de slotronde ging hij roemloos ten onder. Zondag komt Desmet nog in actie op de 1.000 meter. .
  7. 18 uur 32. Geen A-finale voor Belgische ploeg. Op de estafette over 5 kilometer slaagden Desmet, Gert-Jan Goeminne, Rino Vanhooren en Warre Van Damme er niet in de A-finale te bereiken. Het viertal eindigde als derde in de halve finale. Nederland en Italië waren sneller dan de Belgen, die de geblesseerde Ward Pétré missen op het EK. .
  8. 18 uur 31. Schulting oppermachtig, Desmet 3e in B-finale. Bij de vrouwen heeft Suzanne Schulting haar favorietenrol waargemaakt op zowel de 500 meter als de 1.500 meter. Hanne Desmet, die paste voor de 500 meter om haar rug te sparen, eindigde als derde in de B-finale van de 1.500 meter. .
  9. 23-01-2021.
  10. 19 uur 34. Sterke openingsdag van Stijn en Hanne Desmet. De Belgische selectie mag terugkijken op een geslaagde eerste dag in Gdansk. Stijn Desmet won zijn 3 reeksen. Hiermee heeft hij zich geplaatst voor de halve finales van de 1.500 meter en de kwartfinales van de 500 en 1.000 meter. Zijn zus Hanne deed nauwelijks onder en won ook haar 2 reeksen. Zij schaatst morgen de halve finale van de 1.500 meter en de kwartfinale van de 1.000 meter. De Belgische aflossingsploeg plaatste zich ook voor de halve finales, dankzij een 2e plaats achter topland Rusland. Gert-Jan Goeminne en Rino Vanhooren wisten zich bovendien met een 3e plaats in hun reeks ook te plaatsen voor de halve finales van de 1.500 meter. Op de andere afstanden zijn ze veroordeeld tot B-finales. .
  11. 19 uur 34. Herbekijk de actie op dag 1.

   Herbekijk de actie op dag 1