halve finales 2e (5e tijd)
  finale 3e

Brys en Van Zandweghe roeien naar Belgisch brons op het EK

zo 2 juni 2019 16:00

Op de Rotsee in Luzern heeft het Belgische duo Brys/Van Zandweghe een bronzen medaille gepakt in de lichte dubbeltwee. Pierre De Loof ging er nipt uit in de kwartfinales in de skiff.

14:00
13:58

Belgisch brons!

De Belgische medaillehoop in de lichte dubbeltwee heeft niet teleurgesteld. Tim Brys en Niels Van Zandweghe roeiden in de finale naar het brons. Winst zat er in de finale nooit in want onze landgenoten kwamen telkens als derde door aan de tussenpunten. Ze eindigden uiteindelijk ook derde achter Duitsland en Italië. Het is hun eerste medaille op een EK. Ook op het WK in september pakten de Belgen brons.
13:58
09:26

Pierre De Loof eindigt 18e

Het EK skiff is voor Pierre De Loof met een sisser afgelopen. De Belg roeide een geweldige kwartfinale, maar miste net de kwalificatie voor de halve finales na een duel met wereldkampioen Borch en vicewereldkampioen Synek. In de C-finale eindigde hij 6e en laatste. Zo is hij 18e op 25 skiffeurs.
01/06/19
15:33

Brys en Van Zandweghe mogen naar EK-finale

Tim Brys (KR Club Gent) en Niels Van Zandweghe (Brugse TR) hebben dankzij een 2e plek in de halve finale van de mannen lichtgewicht dubbeltwee een ticket voor de finale bemachtigd. De twee moesten enkel de Italianen Oppo en Ruta een kleine seconde laten voorgaan. Vorige maand wonnen de Belgen een Wereldbekermanche, vorig jaar pakten ze brons op het WK. Ze gaan met de 5e tijd door naar de finale met 6 boten. Die wordt zondag om 13.20u geroeid.
14:24

De Loof grijpt net naast halvefinaleticket

Pierre De Loof is na een uitstekende wedstrijd net naast de halve finales op het EK roeien gevallen. In zijn kwartfinale eindigde De Loof 4e, de top 3 ging naar de halve finales. De Loof kende veel tegenslag. Hij roeide na 500 meter aan de leiding, lag bijna heel de rest van de race op de tweede plek, maar kwam finaal 56 honderdsten tekort voor een ticket. Met 7'01"100 had de West-Vlaming de 6e tijd op 24 skiffeurs en had hij zowel de 1e als de 4e kwartfinalewedstrijd gewonnen. Via de herkansingen mocht De Loof nog naar de C-finale. Hij werd 3e, de top 3 mocht naar de race voor de plekken 13 tot 18.
14:23
31/05/19
13:54

1e ronde geen probleem voor de Belgen

De Belgen hebben zich niet laten verrassen in de eerste ronde. Brys en Van Zandweghe roeiden naar de 2e plaats in hun reeks en halen zo de halve finales, weliswaar met de 7e tijd. In de skiff was de opdracht voor Pierre De Loof om de top 4 te halen. Hij werd 3e en is zo verzekerd van een plek in de kwartfinales.