De Belgen roeien naar een podiumplaats in Bulgarije.
Niels Van Zandweghe-Tim Brys lichte dubbeltwee 3e in A-finale
Louis Toussaint para-skiff naar B-finale

WK roeien: Brys en Van Zandweghe pakken brons in lichte dubbeltwee

za 15 september 2018 13:50

Van zondag 9 tot en met zondag 16 september strijden de roeiers in Plovdiv (Bul) om de wereldtitels. Volg hier het wedervaren van de 4 Belgen.

10:39

Toussaint is 5e in B-finale

Para-skiffeur Louis Toussaint was de laatste Belg die in actie kwam op het WK roeien. Ini de B-finale knokte hij voor de plaatsen 7 tot en met 12. Toussaint moest starten in een lage boei en door de wind was dat een van de meest ongunstige wedstrijdbanen. Het leverde hem de 5e plaats in de race op, de 11e in de eindranking. Dit is zijn beste WK-resultaat.
10:35

De Loof 2e in C-finale skiff

Pierre De Loof heeft op de slotdag van het WK roeien de 2e plek weggekaapt in de C-finale van de skiff. De 23-jarige eindigde daarmee 14e.
15/09/18
13:59

"Met een derde plaats kwam er in deze race nog meer uit dan hetgeen we tijdens onze trainingen verwacht hadden"

Niels Van Zandweghe
13:55

"Dit is het resultaat van een unieke samenwerking tussen twee talentvolle roeiers en hun coach. We werken al sinds 2016 samen en willen minstens doorgaan tot 2020 om dan wel af te ronden met een olympische deelname."

Coach Frans Claes
13:54

"Dit was hun beste en meest verrassende race ooit"

11:52

Uitslag finale lichte dubbeltwee

1) Gary en Paul O'Donovan (Ier) 6'06"81, 2) Oppo - Ruta (Ita) 6'08"31, 3) Brys - Van Zandweghe (BEL) 6'11"25, 4) Van Dalen - Dunham (NZl) 6'15"36, 5) Brun - Strandli (Noo) 6'17"18, 6) Rojas - Conde (Spa) 6'19"26
11:37
De medaille van Brys en Van Zandweghe is zeker geen toevalstreffer. De Belgen schreven dit seizoen de Wereldbeker op hun naam en werden 4e op het EK in Glasgow. "Hopelijk lukt het op het WK wel", zeiden ze toen. Met succes dus. Vorig jaar werden de Belgen 5e op het WK.
11:34

Bronzen medaille voor Brys en Van Zandweghe

Prachtige prestatie van Tim Brys en Niels Van Zandweghe in de lichte dubbeltwee: het Belgische duo heeft op het WK in Plovdiv brons behaald in de A-finale. De Belgen eindigden na de Ierse titelverdedigers Gary en Paul O'Donovan en de Italiaanse tandem Stefano Oppo-Pietro Ruta, vorig jaar ook al goed voor zilver.
11:33
14/09/18
10:51
Para-skiffeur Louis Toussaint is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de A-finale. Hij werd 6e en laatste in zijn halve finale. Zondagmorgen staat de B-finale op het menu, waarin over de plaatsen 7 tot 12 wordt beslist.
13/09/18
20:01
11:52

Brys en Van Zandweghe roeien de finale

Het Belgische duo in de lichte dubbeltwee heeft zich geplaatst voor de A-finale. Tim Brys en Niels Van Zandweghe werden 2e in hun halve finale en dat in de ongunstige baan 6. Ze waren net geen seconde trager dan de Italianen. Brys en Van Zandweghe klokten zelfs de tweede tijd van alle finalisten. Zaterdag roeien ze voor de medailles. Begin augustus werden ze nog 4e op de Europese Kampioenschappen in Glasgow. Nu mikken de Belgen op eremetaal.
09:37

De Loof strandt in kwartfinales

Minder goed nieuws was er vandaag voor Pierre De Loof. De skiffeur werd 6e en laatste in zijn kwartfinale. Een plaats in de halve finales komt er dus niet. Hij roeit wel nog voor plaats 13 tot en met 24.
09:37
09:32

Toussaint naar halve finales

Louis Toussaint kon zich via de herkansingen toch nog plaatsen voor de halve finales. Onze landgenoot werd 2e in zijn wedstrijd vanochtend en mag daardoor morgen opnieuw het water in.