• home
 • video
 • pas verschenen

  Lekke band houdt Neuville van zege in Turkije, Evans grijpt de macht

  Elfyn Evans heeft de Rally van Turkije gewonnen. Thierry Neuville eindigde als tweede na een lekke band. Evans is ook de nieuwe leider in het WK.

  Eindstand
  1. Elfyn Evans (GBr/Toyota) in 2u43'02"7
  2. Thierry Neuville (Hyundai) op 35"2
  3. Sébastien Loeb (Fra/Hyundai) 59"4
  4. Kalle Rovanperä (Fin/Toyota) 2'35"9

  Rally van Turkije

  1. 15 uur 58. We hadden pech met die lekke band, die we niet konden vermijden. We geven niet op en proberen in Sardinië te winnen. Thierry Neuville.
  2. 15 uur 55. Evans grijpt de macht in Turkije. Elfyn Evans heeft een dubbelslag geslagen in Turkije. De Welshman gaf de zege niet meer uit handen in Turkije en neemt zo de leidersplaats in het WK over van Sébastien Ogier. Evans nam zondagvoormiddag de leiding over van Thierry Neuville, toen onze landgenoot lek reed. .
  3. 15 uur 52. Grootste pechvogel in Turkije was Sébastien Ogier. De Fransman leek op weg om belangrijke WK-punten te scoren, maar hij viel in de voorlaatste rit uit met een motorprobleem. .
  4. 09 uur 56. Evans leidt na dramatische openingsrit op zondag, Neuville zakt naar 2. Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) staat halfweg de slotdag aan de leiding. Evans was de enige van de toprijders die ongeschonden uit de 38,15 km lange rit van Çetibeli kwam. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) reed lek en volgt als 2e op 42"2. Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) reed eveneens lek en volgt als derde op 46"2. .
  5. 09 uur 55. 3 lekke banden én opgave bij toprijders. De openingsrit van zondag werd aangekondigd als een ware verschrikking maar dat Çetibeli dit allemaal zou veroorzaken is redelijk ongezien. Achtereenvolgens reden Rovanpera (Toyota Yaris WRC), Ogier en Lappi (Ford Fiesta WRC) lek en moesten ze stoppen om een wiel te vervangen. Suninen (Ford Fiesta WRC) verging het nog erger. De Fin brak een wiel van zijn wagen en moest opgeven. .
  6. 09 uur 54. Neuville: "Ik zal blijven jagen". Ook leider Thierry Neuville bleef niet gespaard en moest een wiel wisselen. "Ik heb mijn best gedaan. Eerst dacht ik dat een schokdemper het begeven had, tot ik besefte dat we lek stonden. Ik ga blijven jagen", zei de Belg aan de finish. Sébastien Loeb (Hyundai i20 Coupe WRC) bereikte de finish op de velg. De 9-voudige wereldkampioen reed rechts vooraan lek. Ott Tänak (Hyundai i20 Coupe WRC), die herstart is na zijn opgave van gisteren, kende problemen met de intercom. Elfyn Evans was de enige van de rijders bovenaan het klassement die heelhuids door de verschrikkelijke klassementsrit kwam en van de 4e plaats naar de leiding sprong. De Welshman stond gisteravond vierde op 1 minuut van Neuville. Geen problemen voor de toprijders in rit 2 van vandaag, de 1e doortocht in Marmaris. Een ontketende Neuville was over de 6,22 km lange rit maar liefst 4,5 seconden sneller dan teamgenoot Sébastien Loeb. Dankzij die snelste tijd springt Neuville over Ogier naar de 2e plaats. "In de volgende rit ga ik opnieuw voluit en probeer ik opnieuw aan de leiding te komen", zei Neuville aan de finish. Er resten de rijders nog 2 klassementsritten, waaronder een 2e doortocht op dezelfde klassementsrit, die er door de passage van alle rijders straks wellicht nog slechter zal bijliggen. .