Lekke band houdt Neuville van zege in Turkije, Evans grijpt de macht

  Elfyn Evans heeft de Rally van Turkije gewonnen. Thierry Neuville eindigde als tweede na een lekke band. Evans is ook de nieuwe leider in het WK.

  Eindstand
  1. Elfyn Evans (GBr/Toyota) in 2u43'02"7
  2. Thierry Neuville (Hyundai) op 35"2
  3. Sébastien Loeb (Fra/Hyundai) 59"4
  4. Kalle Rovanperä (Fin/Toyota) 2'35"9

  Rally van Turkije

  1. 15 uur 58. We hadden pech met die lekke band, die we niet konden vermijden. We geven niet op en proberen in Sardinië te winnen. Thierry Neuville.
  2. 15 uur 55. Evans grijpt de macht in Turkije. Elfyn Evans heeft een dubbelslag geslagen in Turkije. De Welshman gaf de zege niet meer uit handen in Turkije en neemt zo de leidersplaats in het WK over van Sébastien Ogier. Evans nam zondagvoormiddag de leiding over van Thierry Neuville, toen onze landgenoot lek reed. .
  3. 15 uur 52. Grootste pechvogel in Turkije was Sébastien Ogier. De Fransman leek op weg om belangrijke WK-punten te scoren, maar hij viel in de voorlaatste rit uit met een motorprobleem. .
  4. 09 uur 56. Evans leidt na dramatische openingsrit op zondag, Neuville zakt naar 2. Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) staat halfweg de slotdag aan de leiding. Evans was de enige van de toprijders die ongeschonden uit de 38,15 km lange rit van Çetibeli kwam. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) reed lek en volgt als 2e op 42"2. Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) reed eveneens lek en volgt als derde op 46"2. .
  5. 09 uur 55. 3 lekke banden én opgave bij toprijders. De openingsrit van zondag werd aangekondigd als een ware verschrikking maar dat Çetibeli dit allemaal zou veroorzaken is redelijk ongezien. Achtereenvolgens reden Rovanpera (Toyota Yaris WRC), Ogier en Lappi (Ford Fiesta WRC) lek en moesten ze stoppen om een wiel te vervangen. Suninen (Ford Fiesta WRC) verging het nog erger. De Fin brak een wiel van zijn wagen en moest opgeven. .
  6. 09 uur 54. Neuville: "Ik zal blijven jagen". Ook leider Thierry Neuville bleef niet gespaard en moest een wiel wisselen. "Ik heb mijn best gedaan. Eerst dacht ik dat een schokdemper het begeven had, tot ik besefte dat we lek stonden. Ik ga blijven jagen", zei de Belg aan de finish. Sébastien Loeb (Hyundai i20 Coupe WRC) bereikte de finish op de velg. De 9-voudige wereldkampioen reed rechts vooraan lek. Ott Tänak (Hyundai i20 Coupe WRC), die herstart is na zijn opgave van gisteren, kende problemen met de intercom. Elfyn Evans was de enige van de rijders bovenaan het klassement die heelhuids door de verschrikkelijke klassementsrit kwam en van de 4e plaats naar de leiding sprong. De Welshman stond gisteravond vierde op 1 minuut van Neuville. Geen problemen voor de toprijders in rit 2 van vandaag, de 1e doortocht in Marmaris. Een ontketende Neuville was over de 6,22 km lange rit maar liefst 4,5 seconden sneller dan teamgenoot Sébastien Loeb. Dankzij die snelste tijd springt Neuville over Ogier naar de 2e plaats. "In de volgende rit ga ik opnieuw voluit en probeer ik opnieuw aan de leiding te komen", zei Neuville aan de finish. Er resten de rijders nog 2 klassementsritten, waaronder een 2e doortocht op dezelfde klassementsrit, die er door de passage van alle rijders straks wellicht nog slechter zal bijliggen. .
  7. 20-09-2020.
  8. 17 uur 28. Neuville is voorzichtig: "Slotdag wordt nog zwaar op ruw parcours". "Deze namiddag reed de auto veel beter dan voormiddag", zegt Thierry Neuville, die voor de aanval koos. "Ik merkte het vooral in de ruwe gedeeltes." "Morgen wordt de zwaarste dag op een zeer ruw parcours. Het komt erop aan om niet lek te rijden en om vooral onze snelheid te behouden. Kijk naar Ogier: hij reed lek maar is blijven pushen en staat nog altijd tweede." Loeb kan morgen zijn team en zijn teamgenoot een enorme dienst bewijzen door Ogier af te houden in wat mogelijk zijn laatste rally voor Hyundai is.  .
  9. 17 uur 27. Neuville gaat als leider de slotdag in. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) sluit de tweede wedstrijddag in de Rally van Turkij af op de eerste plaats. De man uit de Oostkantons won vandaag 3 van de 6 klassementsritten en heeft in de stand 33 seconden voorsprong op ex-wereldkampioenen Sébastien Loeb (Hyundai i20 Coupe WRC) en Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC). Eerder op de dag moest wereldkampioen Ott Tänak (Hyundai i20 Coupe WRC) opgeven met een kapotte stuurinrichting. .
  10. 15 uur 38. Evans schuift op naar 2e plaats. Geen commentaar aan het einde van de rit bij Sébastien Ogier, die met een lekke band links vooraan de finish bereikte. Behalve die lekke band lijkt het erop dat de Fransman nog met een ander technisch probleem zit. Kalle Rovanpera bereikte eveneens op de velg de finish. De jonge Fin reed rechts vooraan lek en verloor 36,2 seconden op Neuville. Door de pech van zijn teamgenoten schuift Elfyn Evans op naar de tweede plaats op 21,8 seconden van Neuville. Ogier is derde, maar voelt de hete adem van Sébastien Loeb. De negenvoudige wereldkampioen reed de tweede tijd en volgt nu op 0,3 seconden van zijn landgenoot Ogier. .
  11. 15 uur 32. Neuville neemt commando over. Thierry Neuville is de nieuwe leider in Turkije. Onze landgenoot bleef in rit 6 Sébastien Ogier ruim een halve minuut voor. "De bandenslijtage is hier enorm hoog. Halfweg de rit ben ik een beetje van het gas gegaan om naar het einde toe weer voluit te kunnen gaan. We hebben nog twee nieuwe banden voor de laatste twee korte ritten van vandaag", zegt Neuville. .
  12. 12 uur 02. Ogier lost Loeb af. Sébastien Ogier was vanochtend meteen bij de les. De Fransman won de 31,79 km lange rit van Yeilbelde en nam de leiding over van zijn landgenoot Sébastien Loeb, die halfweg de tweede wedstrijddag is weggezakt naar de 4e plaats. Thierry Neuville kwam eveneens ongeschonden uit de klassementsrit waar hij de voorbije twee jaar zoveel pech had. .