• home
 • video
 • pas verschenen

  Ogier relativeert zege in Mexico: "Race had nooit gereden mogen worden"

  De Fransman Sébastien Ogier heeft de Rally van Mexico gewonnen. De race werd ingekort door de coronacrisis. Thierry Neuville sprokkelde geen WK-punten door pech, Ogier is de nieuwe leider in het WK.

  Eindstand
  1. Sébastien Ogier (Fra-Toyota)
  in 2u47'47"6
  2. Ott Tänak (Est-Hyundai) op 27"8
  3. Teemu Suninen (Fin-Ford) 37"9
  4. Elfyn Evans (GBr-Toyota) 1'13"4
  5. Kalle Rovanpera (Fin-Toyota) 2'20"5
  16. Thierry Neuville (Hyundai) 42'38"1

  Fase per fase

  1. 08 uur 25. Ogier doet prima zaakje in Mexico. De Fransman Sébastien Ogier heeft een ingekorte Rally van Mexico op zijn naam geschreven. De Toyota-rijder nam vrijdagochtend de leiding en stond die niet meer af. Omwille van de coronacrisis werd zaterdag beslist om zondag niet meer te racen. Thierry Neuville eindigde door pech pas als 16e en sprokkelt zo geen WK-punten. Sébastien Ogier is ook de nieuwe WK-leider.
  2. 08 uur 24. Een zege is een zege, maar deze is toch helemaal anders dan alle andere. Deze wedstrijd had nooit gereden mogen worden. Ik hoop dat we de Mexicanen geen kwaad berokkend hebben. Ik ga naar huis om in deze barre tijden voor mijn familie te zorgen. Mezelf veiligstellen stellen, krijgt voorrang. Winnaar Sébastien Ogier relativeert zijn zege.
  3. 15-03-2020.
  4. 22 uur 22. Organisatie beslist om zondag niet meer te rijden. Door het coronavirus zal de vierde en laatste dag van de Rally van Mexico op zondag niet meer gereden worden. Alle proeven van zaterdag worden wel nog afgewerkt. De rally eindigt dus zaterdagavond Mexicaanse tijd. De beslissing is unaniem genomen door de organisator, de promotor en de FIA met unanieme goedkeuring van de betrokken constructeurs. De maatregel moet ervoor zorgen dat alle betrokkenen op tijd terug naar hun thuisland kunnen keren.
  5. 20 uur 42. Sébastien Ogier (Toyota) heeft zijn voorsprong op eerste achtervolger Teemu Suninen (Ford) nog vergroot tot 28"3. De Fin wordt opgejaagd door Ott Tänak (Hyundai i20 Coupe WRC) die derde is. .