Neuville snelt op slotdag nog naar zege en opent seizoen zo met knaller

  Thierry Neuville heeft het WK rally geopend met een overwinning in de Rally van Monte Carlo, zijn 13e overwinning in het WRC. Neuville raapte op de slotdag de Toyota's van Evans en Ogier nog op.

  Eindstand Rally van Monte Carlo
  1.  Thierry Neuville (Hyundai) in 3u10'57"
  2.  Sébastien Ogier (Fra-Toyota) op 12"6
  3. Elfyn Evans (GBr-Toyota) 14"3
  4. Esepekka Lappi (Fin-Ford)
  3'09"0
  5. Kalle Rovanperä (Fin-Toyota) 4'17"2
  6. Sébastien Loeb (Fra-Hyundai) 5'04"7

  Rally van Monte Carlo

  1. 13 uur 19. 13e WK-zege voor Neuville. Monte Carlo was Thierry Neuville de voorbije jaren niet goed gezind en ook nu moest hij de eerste dagen in het prinsdom buigen voor de snellere Toyota's. Maar op de slotdag was het wel raak voor Neuville. In de eerste chronorit van de dag ging hij nummer 2 Ogier voorbij en in de tweede rit ging leider Evans voor de bijl. In de afsluitende power stage verdedigde Neuville met succes zijn leidersplaats.
  2. 26-01-2020.
  3. 16 uur 24. Spannende strijd op slotdag. De slotdag in Monte Carlo zou wel eens kunnen uitdraaien op een duel tussen de top drie. Evans heeft na een goeie dag de leiding genomen, Ogier staat op twee en Thierry Neuville op drie. Onze landgenoot heeft een achterstand van 6,4 seconden op de leider. In de 11e en de 12e klassementsrit gritselde Neuville in zijn Hyundai ook nog de zege mee. "Klaar voor de strijd morgen", tweette Neuville.
  4. 12 uur 31. Evans grijpt halfweg derde wedstrijddag de macht, Neuville blijft derde. Halfweg de derde wedstrijddag van de Monte Carlo heeft Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) de leiding overgenomen van Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC). De Welshman heeft 4.8 sec voorsprong op Ogier. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) is nog steeds derde maar kijkt al tegen een achterstand van 16.6 sec aan. Thierry Neuville begon de dag met een snelste tijd en verkleinde meteen de kloof met leider Ogier tot 5.6 sec. In de tweede klassementsrit van de dag verliep de beklimming van de col wat stroever voor de Belg maar haalde hij opnieuw hard uit in de afdaling. "Ik was tevreden over mijn rit maar misschien is mijn tijd niet goed genoeg", zei Neuville bij aankomst. .
  5. 25-01-2020.
  6. 20 uur 24. Het was een beetje een frustrerende dag voor ons. We kenden een moeilijke ochtend, raakten niet in ons ritme en slaagden er ook niet in om foutloos te blijven. Thierry Neuville.
  7. 20 uur 23. Tegen het einde van de dag was er beterschap, verliep de samenwerking met Dani Sordo ook beter en kreeg ik meer vertrouwen. Stapsgewijs maakten we progressie en kon ik de afstelling van de wagen verfijnen. Thierry Neuville.
  8. 17 uur 24. Neuville 3e na dag 2, Ogier is leider. Thierry Neuville heeft de tweede dag van de Rally van Monte Carlo afgesloten met een chronozege. Onze landgenoot is voorlopig 3e in het klassement. De leidersplaats is voorlopig voor Sébastien Ogier, maar alles is nog mogelijk voor Neuville. Hij volgt in zijn Hyundai op net geen 7 seconden.
  9. 16 uur .
  10. 11 uur 44. Evans voor Neuville. Wereldkampioen Tänak reed op het moment van de crash op de 4e plaats. De Brit Elfyn Evans leidt in de tussenstand (na 5 etappes) met 8,9 seconden bonus op Thierry Neuville, teamgenoot van Tänak. De Fransman Sébastien Ogier is 3e op 9,7 seconden.
  11. 11 uur 41. Ongeluk voor Tänak. Ott Tänak is vanochtend spectaculair van de baan gegaan in de vierde rit. De Est verloor met hoge snelheid de controle over zijn stuur en ging meerdere keren over kop. Gelukkig kropen Tänak en zijn corijder Martin Järveola ongedeerd uit de zwaar beschadigde bolide.
  12. 24-01-2020.