• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Neuville moet 2e plaats in WK aan Ogier laten na "teleurstellend weekend"

  Thierry Neuville heeft in de Rally van Turkije vrede moeten nemen met een tegenvallende 8e plaats. Het kost hem de 2e plaats in de WK-tussenstand. Die is nu voor Sébastien Ogier, winnaar van de 11e manche.

  Uitslag Rally van Turkije
  1. Sébastien Ogier (Fra-Citroën)
  in 3u50'12"1
  2. Esapekka Lappi (Fin-Citroën) op 34"7
  3. Andreas Mikkelsen (Noo-Hyundai) 1'04"5
  4. Teemu Suninen (Fin-Ford) 1'35"1
  5. Dani Sordo (Spa-Hyundai) 2'25"9
  6. Jari-Matti Latvala (Fin-Toyota) 2'59"1
  7. Kris Meeke (GBr-Toyota) 3'53"3
  8. Thierry Neuville (Hyundai) 5'34"8

  Fase per fase

  1. 14 uur 41. Het was een teleurstellend en een moeilijk weekend voor ons. Toen ik zaterdag in het stof terechtkwam, vertelde mijn instinct mij om uiterst rechts te houden maar we eindigden op onze zijkant. De minuten tikten voorbij waardoor we plots in een andere rally terechtkwamen. Er resten ons nog 3 kansen dit seizoen. Op naar de volgende. Laat ons kijken wat er daar zal gebeuren. . Thierry Neuville.
  2. 13 uur 16. Ogier wipt over Neuville in WK-stand. Ondanks een 16e plaats blijft Ott Tänak (Toyota) leider in het WK-klassement. De Est voert de WK-stand aan met 210 punten. Sébastien Ogier is 2e met 193 punten, Thierry Neuville heeft dit seizoen al 180 punten verzameld. Begin oktober racen de rallyrijders in Groot-Brittannië, daarna volgt nog Spanje en Italië.
  3. 13 uur 15. Ogier wint, Neuville 8e. Sébastien Ogier heeft de Rally van Turkije afgesloten als winnaar en doet daarmee een goede zaak in het WK-klassement. De Franse Citroën-rijder wipt over Thierry Neuville (Hyundai) naar de 2e plaats. Onze landgenoot werd pas 8e na een uitschuiver op dag 3. Met een 2e plaats in de powerstage sprokkelde hij toch nog wat extra punten.
  4. 15-09-2019.
  5. 16 uur 13. Het was een topdag. We hebben geen enkel probleem gehad en hebben een goed tempo kunnen aanhouden. Onze tegenstanders hadden het lastiger, het is nu aan ons om het werk zondag af te maken. Sébastien Ogier.
  6. 16 uur 10. Ogier ruikt kansen. Na zaterdag staat Thierry Neuville op plaats 8. Onze landgenoot volgt op meer dan 4,5 minuut van Sébastien Ogier, die de leiding overnam van zijn Finse ploegmaat Lappi. Ogier kan een goeie zaak doen in het WK-klassement. De Fransman telt als nummer 3 165 punten. Leider Tänak, die vandaag uitviel, heeft er 205. Thierry Neuville heeft er 172.
  7. 13 uur 38. Neuville glijdt van de weg, exit Tänak:.

   Neuville glijdt van de weg, exit Tänak:

  8. 11 uur 12. Ploegenspel. Neuville rijdt op dit moment rond in 8e positie en scoort daarbij 4 punten. Op steun van teamgenoten Mikkelsen en Sordo hoeft de Belg niet te rekenen. Hyundai heeft er nooit een geheim van gemaakt dat de merkentitel voor hen prioritair is. Als de Hyundai-rijders zich zouden laten uitzakken om Neuville voorbij te laten moeten de Hyundai's de Toyota's laten voorgaan, waardoor Toyota de leiding in de tussenstand kan nemen. .
  9. 11 uur 10. Weer nieuwe WK-situatie. De opgave van Tänak werpt plots weer een heel ander licht op de titelstrijd. Tänak zal Turkije sowieso verlaten als WK-leider. Hij heeft momenteel 33 punten voorsprong op Neuville en 40 op Ogier. Die laatste kan bij winst de kloof flink verkleinen. Ogier rijdt op dit moment rond in 2e positie, op luttele seconden van Lappi. Citroën heeft al laten weten dat eventuele teamorders Ogier het maximaal aantal punten kan laten behalen.
  10. 11 uur 09. Voor het WK maakt mijn opgave alles een stuk eenvoudiger. We hoeven niet meer te controleren en moeten er opnieuw voor vechten. We moeten sterk blijven. Maar het is wel moeilijk om met zoveel problemen voor de titel te vechten. . Ott Tänak .
  11. 11 uur 07. Exit Tänak. Na de slipper van Neuville heeft Ott Tänak de strijd moeten staken. De WK-leider had op weg naar rit 2 met pech te kampen. "Toen we de auto wilden starten, gebeurde er niets", zegt de Est. "Het is wellicht een elektrisch probleem.".
  12. 09 uur 13. In een bocht naar links hing heel wat stof, waardoor ik niet goed kon zien wat er op ons afkwam. Ik ben over een steen gereden en ben zo van de weg geraakt. Thierry Neuville.
  13. 09 uur 12. Wat nu in het WK? Neuville en Gilsoul mogen niet alleen hun zegekansen in Turkije opbergen, ze zien ook hun kansen op een eerste wereldtitel een flinke knauw krijgen. .
  14. 09 uur 11. Schuiver met grote gevolgen voor Neuville. Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul zijn in de eerste klassementsrit van de derde wedstrijddag van de baan gegaan. Onze landgenoot was op dat moment in volle aanval en stak de hand uit naar de leidersplaats. Neuville kon zijn weg voortzetten, maar verloor meer dan 4,5 minuut. .
  15. 14-09-2019.
  16. 17 uur 42. Neuville rukt op. Na een turbulente namiddag sluit Thierry Neuville de tweede dag van de Rally van Turkije af op de derde plaats. Onze landgenoot was de beste in de zesde chronorit en zag bovendien WK-leider Ott Tänak sukkelen door een lekke voorband. De Est is voorlopig pas 8e. De leidersplaats van Esapekka Lappi kwam niet in gevaar. .