• home
 • video
 • pas verschenen

  Tänak is ook ongenaakbaar in Duitsland, Neuville beperkt schade in powerstage

  Op 4 wedstrijden van het einde heeft Ott Tänak zijn leidersplaats in het WK rally nog wat verstevigd. De Est won met zijn Toyota ook de Rally van Duitsland. Thierry Neuville eindigde na een lekke band op de 4e plaats. Hij won wel de afsluitende powerstage, goed voor 5 WK-punten.

  Uitslag Rally van Duitsland
  1. Ott Tänak (Est-Toyota) in 3u15'29"8
  2. Kris Meeke (GBr-Toyota) op 20"8
  3. Jari-Matti Latvala (Fin-Toyota) 36"0
  4. Thierry Neuville (Hyundai) 58"5
  5. Dani Sordo (Spa-Hyundai) 1'16"6

  Fase per fase

  1. 16 uur 06. Neuville bedankt Sordo voor plaats 4. Neuville verlaat Duitsland uiteindelijk als vierde, want zijn ploegmaat Sordo heeft opzettelijk een tijdstraf van 30 seconden genomen. Zo schuift Neuville op naar plaats 4. Citroën paste dezelfde tactiek toe. Zo strijkt Ogier de punten op van de 7e plaats.
  2. 14 uur 04. WK-stand: Neuville van 3 naar 2. In het klassement wipt Neuville over Ogier naar de 2e plaats. Tänak leidt met een bonus van 35 punten op onze landgenoot en 42 op Ogier. De volgende wedstrijd van het WK rally wordt halfweg september in Turkije afgewerkt.
  3. 14 uur 01. Neuville beperkt schade met winst in powerstage. Neuville won vanochtend twee van de drie klassementsritten. Het was uitkijken naar de powerstage waar extra WK-punten te verdienen waren. Thierry Neuville was de snelste en pakte de volle buit van 5 punten. Ott Tänak nam geen risico's meer, stelde zijn zege veilig en scoorde bijgevolg geen extra WK-punten.
  4. 14 uur .
  5. 13 uur 59.
  6. 13 uur 57. Het verhaal van de rally van Duitsland is vrij snel geschreven. Tänak zette zijn dominantie van de voorbije wedstrijden verder. De Est leverde een ferme strijd met Thierry Neuville tot de Belg in de dertiende rit lek reed en, behalve anderhalve minuut tijdverlies, alle kansen op een tweede eindzege verloor. Tänak was bevrijd en kon, met twee teammaten op twee en drie, beginnen controleren. Toen ook nog Ogier lek reed en in de stand wegzakte naar de achtste plaats kon Tänak een gouden zaak doen voor het kampioenschap.
  7. 13 uur 55. Tänak opnieuw "Nummer eins". Ott Tänak (Toyota Yaris) heeft opnieuw de Rally van Duitsland gewonnen. De Est domineerde de wedstrijd van start tot finish. Voor Tänak is het zijn 3e opeenvolgende zege in de rally van Duitsland, zijn 5e zege dit seizoen en zijn 11e van zijn carrière. Thierry Neuville verlaat Duitsland met een 5e plaats.
  8. 25-08-2019.
  9. 21 uur 39. We kunnen alleen meer progressie maken wanneer een andere rijder pech krijgt. In de powerstage zullen we voluit gaan om zoveel mogelijk punten te scoren in functie van het kampioenschap. Dat kampioenschap is nog lang. . Thierry Neuville.