• home
 • video
 • pas verschenen

  Tänak diept WK-bonus uit, Neuville komt niet verder dan 6e plaats

  Na een WK-onderbreking van anderhalve maand heeft Ott Tänak de overwinning behaald in de rally van Finland. Thierry Neuville eindigde als 6e.

  Eindstand in de Rally van Finland
  1. Ott Tänak (Est-Toyota) in 2u30'40"3
  2. Esapekka Lappi (Fin-Citroën) op 25"6
  3. Jari-Matti Latvala (Fin-Toyota)  33"2
  4. Andreas Mikkelsen (Noo-Hyundai) 53"4
  5. Sébastien Ogier (Fra-Citroën) 56"1
  6. Thierry Neuville (Hyundai) 1'32"4

  Fase per fase

  1. 14 uur 23. We hebben tijdens het weekend veel progressie gemaakt. Iedereen heeft hard gewerkt en dat is bemoedigend. In aanloop naar deze wedstrijd hadden we geen goede test en vrijdag zat ik niet in het ritme. Zaterdag ging het beter, kon ik pushen maar vanwege mijn startpositie en het daaraan verbonden veegwerk kon ik niet veel progressie maken. . Thierry Neuville.
  2. 14 uur 22. Zo steeg Neuville nog een plaatsje. Thierry Neuville is op de slotdag nog een plekje opgeschoven. Gelegenheidsploegmaat Craig Breen bood zich - orders van het team - bij de start van de op een na laatste rit 2 minuten te laat aan, waardoor hij 20 seconden straftijd kreeg en Neuville één plaats kon opschuiven. De Belg reed de tweede tijd in de powerstage, waardoor hij 4 extra punten scoort. .
  3. 14 uur 20. Deze zege voelt zo goed. Na de ontgoocheling in Sardinië is dit een opsteker. Ik hoop dat deze overwinning iedereen een boost geeft. Er resten ons nog 5 wedstrijden. We hebben 5 prestaties als vandaag nodig. Ott Tänak.
  4. 13 uur 50. Tänak voor Ogier en Neuville. Tänak boekt zijn tweede zege op rij in Finland, de vierde van het seizoen. In de power stage sprokkelde hij ook nog eens 5 extra punten en 30 in totaal, waarmee hij zijn leidersplaats in de WK-stand verstevigt. Eerste achtervolgers zijn de Fransman Sébastien Ogier (Citroën), op 22 punten, en Thierry Neuville, op 25 punten.
  5. 13 uur 49. Finnen op 2 en 3. De Finnen Esapekka Lappi (Citroën) en Latvala moesten in eigen land vrede nemen met de ereplaatsen. Onze landgenoot Thierry Neuville (Hyundai) werd 6e in Finland.
  6. 13 uur 47. Tänak heerst. Ott Tänak heeft in zijn Toyota Yaris de Rally van Finland op zijn naam geschreven. De WK-leider nam zaterdagochtend de leiding over van zijn Finse teamgenoot Jari-Matti Latvala, toen die lek reed, en gaf die stek vervolgens niet meer uit handen. .
  7. 04-08-2019.
  8. 20 uur 21. Zondag worden nog 4 klassementsritten gereden. De rally van Finland eindigt zondagmiddag omstreeks 12.15u met een powerstage.
  9. 20 uur 20. "Het was niet makkelijk om tijd goed te maken, maar ik heb mijn best gedaan. Ik heb slim proberen te rijden want met enkele tienden van een seconde winst kan je niet veel terrein goedmaken. Het enige wat we kunnen doen is afwachten of er nog iets gebeurt en zondag proberen een goede powerstage te rijden.". Thierry Neuville.
  10. 20 uur 19. Thierry Neuville gaat als 7e de slotdag in. Hij volgt met zijn Hyundai op 1 minuut en 19 seconden van Tänak.