• home
 • video
 • pas verschenen

  Tänak wint in Chili, Ogier lost gecrashte Neuville af aan kop WK (VIDEO)

  De Est Ott Tänak heeft de eerste editie van de WRC-rally van Chili op zijn naam gebracht, voor Sébastien Ogier en Sébastien Loeb. Voor Thierry Neuville was het een wedstrijd in mineur: de Belg crashte zwaar op zaterdag en gaf op. Hij verloor de WK-leiding aan Ogier. Herbeleef de rally hieronder.

  Bekijk de spectaculaire crash van Neuville:

  Eindstand (na 16 klassementsritten)
  1. Ott Tänak (Est) Toyota in 3u15'53"8
  2. Sébastien Ogier (Fra) Citroën op 23"1
  3. Sébastien Loeb (Fra) Hyundai 30"2
  4. Elfyn Evans  (GBr) Ford 1'36"7
  . Thierry Neuville Hyundai DNF

  Fase per fase

  1. 20 uur 05. Tänak viert in Chili, Ogier neemt WK-kop over van Neuville. De Est Ott Tänak is de allereerste WRC-winnaar in Chili. De 31-jarige Toyota-rijder ging de Fransen Sébastien Ogier (Citroën) en Sébastien Loeb (Hyundai) vooraf. Thierry Neuville moest gisteren opgeven na een zware crash en verliest de WK-leiding aan wereldkampioen Ogier. .
  2. 20 uur 04. Tänak wint ook powerstage. De Est Tänak kwam vrijdag na de 2e rit aan de leiding en behield steeds de controle. De Citroën van Ogier kon niet op tegen de Toyota van Tänak. In een spannende strijd om de 2e plaats kon Ogier Loeb afhouden. De zesvoudige wereldkampioen hield een 7-tal seconden over op de negenvoudige wereldkampioen, ooit teammaats bij Citroën. Loeb probeerde als teammaat van Thierry Neuville WK-punten af te pakken van Ogier. In de powerstage pakte Tänak nog 5 punten en Ogier 4. Ogier leidt nu met 122 punten, Tänak heeft er 112, Neuville 110.
  3. 12-05-2019.
  4. 19 uur 26. Neuville staakt de strijd. Het is nu ook officieel bevestigd dat Thierry Neuville morgen niet meer zal starten in Chili. De leider in de WK-tussenstand zal hier dus een pak punten mislopen. "Het was een ongeval aan zeer hoge snelheid. De auto kon onmogelijk opgelapt worden voor de rest van de rally", liet Hyundai weten.