• home
 • video
 • pas verschenen

  Neuville eindigt 2e in Portugal na schuiver Meeke, Tänak wint

  Thierry Neuville heeft zijn titel in Portugal niet kunnen verlengen. Onze landgenoot moest vrede nemen met plaats 2. Ott Tänak pakte zijn derde zege van het seizoen. Ogier, die leider blijft in de WK-tussenstand, werd derde.

  Eindstand Rally van Portugal:
  1. Ott Tänak (Fin-Toyota) 3u20'22"8
  2. Thierry Neuville (Hyundai) +15"9
  3. Sébastien Ogier (Fra-Citroën) 57"1
  4. Teemu Suninen (Fin-Ford) 2'41"5
  5. Elfyn Evans (GBr-Ford) 7'08"3

  Fase per fase

  1. 15 uur 13. In de WK-tussenstand moet Neuville achtervolgen na zijn crash in Chili. Hij maakte in Portugal twee puntjes goed en volgt nu op 10 punten van leider Ogier. Tänak nadert tot op twee punten. .
  2. 15 uur 07. Neuville wint nog plaats. Thierry Neuville begon als derde aan de slotdag in Portugal en kon nog een plaatsje opschuiven. In de voorlaatste rit van de dag kon Kris Meeke zijn auto niet onder controle houden. De Brit verloor heel wat seconden met een spin in zijn eigen stofwolk en moest in de laatste rit zelfs nog opgeven na een crash. Neuville bleef wel foutloos en werd zo tweede. De zege was voor Ott Tänak. Het is voor de Est de derde overwinning van het seizoen.
  3. 02-06-2019.
  4. 21 uur 12. Ogier moet achtervolgen. Thierry Neuville kan ook een goede zaak doen in het WK-klassement, want hij heeft al een kloof van 12 seconden op leider Sébastien Ogier. "Ik heb alles proberen te geven en het ging uitstekend deze namiddag. Het wordt nog spannend voor de overwinning.
  5. 21 uur 09. Neuville maakt kans op zege. Thierry Neuville heeft zijn stuurkunsten getoond in de namiddagproeven. Hij opende sterk met de derde tijd en schreef dan de twee slotproeven op zijn naam. Bovendien ging leider Tänak in de fout. Neuville nadert zo tot op nog geen tien seconden van de zege. Kris Meeke staat op de tweede plek, op 4"3 van Tänak.
  6. 15 uur 58. Tänak onder druk, Neuville blijft 4e. Het eerste deel van de zaterdag heeft Toyota zijn dominantie benadrukt: Latvala won 1 rit, Meeke 2 ritten. Zo blijft hun ploegmaat Ott Tänak op kop, maar Latvala nadert tot op 5 seconden en Meeke tot op 18 seconden. Thierry Neuville kwam met een 4e, 6e en 2e plaats niet echt dichter en blijft 4e op dik 23 seconden. Hij hield in een spannende strijd WK-leider Sébastien Ogier net achter zich. Vanmiddag staan dezelfde 3 ritten op het programma.