• home
 • video
 • pas verschenen

  Neuville sluit Rally van Mexico af op de vierde plaats

  Thierry Neuville heeft zijn 100e WRC-rally beëindigd op de vierde stek. Onze landgenoot moest na de eerste dag aan een inhaalrace beginnen. De zege was voor Sébastien Ogier, voor WK-leider Ott Tänak.

  Eindstand Rally van Mexico
  1.. Sébastien Ogier (Fra-Citroën) 3u37'08"0
  2. Ott Tänak (Est-Toyota) op 30"2
  3. Elfyn Evans (GBr-Ford) 49"9
  4. Thierry Neuville (Hyundai) 1'27"0
  5. Kris Meeke (GBr-Toyota) 6'06"2

  Fase per fase

  1. 20 uur 35. "De lekke band op vrijdag zorgde ervoor dat het voor ons een moeilijke wedstrijd werd. Anderzijds ontbrak het ons aan pure snelheid. In Mexico hebben we het altijd moeilijk om competitief te zijn.". Thierry Neuville.
  2. 20 uur 20. Neuville blijft 4e. Thierry Neuville heeft een weekend met ups en downs afgesloten op de vierde plaats. Onze landgenoot pakte nog drie punten in de afsluitende Power Stage. De zege was voor de Fransman Sébastien Ogier. Ott Tänak wipte uiteindelijk nog naar de 2e plaats.
  3. 08 uur 29. "Ik ben blij met de 4e plaats, die we wel wat te danken hebben aan pech en lekke banden van concurrenten. Zondag blijven we alles geven.". Thierry Neuville.
  4. 08 uur 22. Neuville verstevigt 4e plaats. In de laatste zaterdagritten heeft Thierry Neuville nog 15 seconden afgepeuterd van zijn achterstand op leider Ogier. Maar op de nummer 3, Tänak, is onze landgenoot wel geen meter dichtergekomen. Nummer 5 Meeke is verder weggezakt. Zondag staan er nog 3 ritten op het menu.
  5. 10-03-2019.
  6. 19 uur 10. Neuville rukt op. De eerste lus van drie ritten op zaterdag is achter de kiezen. Net als gisteren is er weer veel hectiek geweest. De eerste rit van de dag werd geneutraliseerd na een crash van Esapakka Lappi, waardoor Sébastien Ogier zijn leidersplaats moest afstaan aan Kris Meeke. De Brit kampte daarna met een lekke band en zakte op zijn beurt weg. Ogier greep weer de leiding en de pechvogels betekenden goed nieuws voor WK-leider Ott Tänak en Thierry Neuville. Zij staan nu op de 3e en 4e plaats. Er volgen vandaag nog zes ritten.