• home
 • video
 • pas verschenen

  Thierry Neuville schuift naar de 3e plaats in Zweden

  Thierry Neuville (Hyundai) is op de 3e plaats geëindigd in de rally van Zweden, de tweede WK-manche van het seizoen. De Est Ott Tänak was ongenbaakbaar in de sneeuw en eist de eerste plaats op in de WK-stand.

  Uitslag rally van Zweden

  1. Ott Tänak (Est-Toyota) in 2u47'30"0
  2. Esapekka Lappi (Fin-Citroën) op 53"7
  3. Thierry Neuville (Hyundai) 56"7
  4. Andreas Mikkelsen (Noo-Hyundai) 1'05"4
  5. Elfyn Evans (GBr-Ford) 1'08"2
  16. Sébastien Ogier (Fra-Citroën) 24'19"0

  Fase per fase

  1. 14 uur 58. "Ik ben tevreden dat ik opnieuw op het podium sta. Wanneer je aanvalt, is een fout snel gemaakt. We moeten dus tevreden zijn met onze 3e plaats. We zijn nog maar aan het begin van een lang kampioenschap, het is dus belangrijk om bij aanvang van het seizoen zoveel mogelijk punten te scoren.". Thierry Neuville.
  2. 13 uur 33. Ogier pas 16e. Titelverdediger Sébastien Ogier (Citroën), die de openingsmanche in Monte Carlo won, moest zich tevreden stellen met een rol in de achterhoede. De Fransman kwam vrijdag vast te zitten in een sneeuwmuur en eindigde pas op de 16e plaats. In de WK-stand speelt hij zijn eerste plaats kwijt aan Ott Tänak.
  3. 13 uur 25. Neuville finisht op 3. Thierry Neuville heeft nog een scherpe chrono gereden in de slotrit, maar die was niet snel genoeg om nog een plaats op te schuiven in het klassement. De vicewereldkampioen verlaat Zweden met een 3e plaats. De Fin Esapekka Lappi (Citroën) gleed 3 seconden sneller door de sneeuw en finisht als 2e. De winst én de eerste plaats in het WK gaat naar de Est Ott Tänak (Toyota).
  4. 10 uur . "Ik kan niet meer doen dan dit. Sneller lukt me niet. Ik zit op het maximum van het kunnen van de auto.". Thierry Neuville.
  5. 09 uur 58. Neuville schuift op naar 3e plaats, Tänak blijft leider. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) is goed aan de slotdage begonnen. Met nog 2 ritten op het programma is hij opgeschoven naar de 3e plaats. De Belg heeft 2,5 seconden achterstand op nummer 2 Esapekka Lappi (Citroën C3 WRC) en 55,9 seconden op leider Ott Tänak (Toyota Yaris WRC).
  6. 17-02-2019.