• home
 • video
 • pas verschenen

  Neuville wint niet in Duitsland, maar doet gouden zaak met plaats 2

  Thierry Neuville heeft de overwinning niet kunnen bemachtigen in Duitsland. Maar omdat hij alleen de Est Tänak moet voorlaten, doet onze landgenoot toch een uitstekende zaak in het WK-klassement.

  Fase per fase

  1. 14 uur 30. Nu naar Turkije. Duitsland was de 9e van 13 wedstrijden. De volgende WK-manche vindt half september plaats in Turkije.
  2. 14 uur 26. Neuville voorzichtig naar voren. Ott Tänak heeft een autoritaire race achter de rug. De Est leek de concurrentie van Sébastien Ogier te moeten dulden, maar toen de Fransman gisteren lek reed, lag de weg naar de overwinning geplaveid. Toen Dani Sordo (van de weg geraakt) en Jari-Matti Latvala (transmissieproblemen) tijdens rit 16 voorin ook nog eens uitvielen, schoof Thierry Neuville nog enkele plaatsjes op.
  3. 14 uur 11. Neuville doet goeie zaken. Thierry Neuville is op de tweede plaats geëindigd. De zege was voor de Est Ott Tänak. Neuville schoof vandaag nog op van de 4e naar de 2e plaats en deed daarmee een uitstekende zaak in de WK-stand, waarin hij zijn voorsprong op eerste achtervolger Sébastien Ogier uitdiept tot 23 punten.
  4. 19-08-2018.
  5. 18 uur 29. Pech voor Ogier. Sébastien Ogier begon nog als nummer 2 aan de namiddag, maar hij moest door pech heel wat plaatsen inleveren. Tijdens de 13e rit reed hij op een steen met een lekke band tot gevolg. Hij verloor zo bijna 2 minuten op zijn concurrenten. De een zijn dood is de ander zijn brood: Neuville sprong over zijn concurrent en doet dus voorlopig een goeie zaak in de WK-tussenstand.