• home
 • video
 • pas verschenen

  Tänak bezwijkt niet in Finland, Neuville blijft leider na "moeilijk weekend"

  Ott Tänak heeft de achtste manche van het WK rally op zijn naam geschreven. De Est domineerde het volledige weekend en katapulteert zich zo weer in de titelstrijd. Thierry Neuville kon de schade beperken en blijft leider, maar rivaal Sébastien Ogier sluipt wel dichterbij.

  Fase per fase

  1. 13 uur 29. "Het was een moeilijk weekend, dus ik kijk uit naar de rally van Duitsland.". Thierry Neuville.
  2. 13 uur 26. Neuville blijft leider, maar Ogier sluipt dichterbij. Sebastien Ogier is op de vijfde plek geëindigd en graait zo 10 punten mee voor het eindklassement. Neuville duwde in de afsluitende power stage nog wat harder op zijn gaspedaal om de schade te beperken en snoepte zo nog twee punten af. Hij blijft leider, maar ziet Ogier naderen tot op 21 punten. De Fransman zag ploegmaat Suninen (bewust of niet) straftijd pakken, waardoor hij kon opschuiven naar de vijfde plek.
  3. 13 uur 17. Ott Tänak houdt stand. Ott Tänak sprong in de eerste proef al naar de leidersplaats en die gaf hij niet meer uit handen. De Est zette zijn overwinning nog eens in de verf in de afsluitende power stage. Met de tweede zege uit zijn carrière komt hij opnieuw in de titelstrijd.
  4. 29-07-2018.
  5. 18 uur 48. Neuville heeft in de ritten na de middag geen terrein kunnen goedmaken. Onze landgenoot staat nog steeds op de 10e plaats. Ook in de rest van de stand veranderde er niet veel. Ott Tänak blijft aan de leiding, Ogier is 7e.
  6. 13 uur 09. "Er is geen reden tot paniek. Het belangrijkste is ons te concentreren op het kampioenschap en niet te veel punten te verliezen op Ogier.". Thierry Neuville (Hyundai).
  7. 13 uur 09. Neuville blijft op 10e plek kleven. Thierry Neuville is er niet in geslaagd om op te schuiven in de ochtendsessie. De WK-leider blijft voorlopig tiende, drie plaatsen lager dan zijn dichtste belager Sebastien Ogier. "Het is een moeilijk weekend", bekent onze landgenoot.