• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tänak bezwijkt niet in Finland, Neuville blijft leider na "moeilijk weekend"

  Ott Tänak heeft de achtste manche van het WK rally op zijn naam geschreven. De Est domineerde het volledige weekend en katapulteert zich zo weer in de titelstrijd. Thierry Neuville kon de schade beperken en blijft leider, maar rivaal Sébastien Ogier sluipt wel dichterbij.

  Fase per fase

  1. "Het was een moeilijk weekend, dus ik kijk uit naar de rally van Duitsland."

   Thierry Neuville
  2. Neuville blijft leider, maar Ogier sluipt dichterbij

   Sebastien Ogier is op de vijfde plek geëindigd en graait zo 10 punten mee voor het eindklassement. Neuville duwde in de afsluitende power stage nog wat harder op zijn gaspedaal om de schade te beperken en snoepte zo nog twee punten af. Hij blijft leider, maar ziet Ogier naderen tot op 21 punten. De Fransman zag ploegmaat Suninen (bewust of niet) straftijd pakken, waardoor hij kon opschuiven naar de vijfde plek.
  3. Ott Tänak houdt stand

   Ott Tänak sprong in de eerste proef al naar de leidersplaats en die gaf hij niet meer uit handen. De Est zette zijn overwinning nog eens in de verf in de afsluitende power stage. Met de tweede zege uit zijn carrière komt hij opnieuw in de titelstrijd.
  4. Neuville heeft in de ritten na de middag geen terrein kunnen goedmaken. Onze landgenoot staat nog steeds op de 10e plaats. Ook in de rest van de stand veranderde er niet veel. Ott Tänak blijft aan de leiding, Ogier is 7e.
  5. "Er is geen reden tot paniek. Het belangrijkste is ons te concentreren op het kampioenschap en niet te veel punten te verliezen op Ogier."

   Thierry Neuville (Hyundai)
  6. Neuville blijft op 10e plek kleven

   Thierry Neuville is er niet in geslaagd om op te schuiven in de ochtendsessie. De WK-leider blijft voorlopig tiende, drie plaatsen lager dan zijn dichtste belager Sebastien Ogier. "Het is een moeilijk weekend", bekent onze landgenoot.