• home
 • video
 • pas verschenen

  Thierry Neuville wast het varkentje in Sardinië en verstevigt WK-leiding

  Thierry Neuville heeft na de rally's van Zweden en Portugal ook die van Sardinië op zijn naam geschreven. Onze landgenoot toonde zich de beste in een verschroeiend duel met Sébastien Ogier.

  Fase per fase

  1. 13 uur 45. "Ik heb alles gegeven. Ik wil het team bedanken, omdat we dit weekend zo'n geweldige auto ter beschikking hadden.". Thierry Neuville.
  2. 13 uur 35. In de WK-tussenstand vergroot Neuville zijn bonus op Ogier van 19 naar 27 punten. .
  3. 13 uur 28. Zeer nipt. Neuville begon met een achterstand van net geen 4 seconden op Ogier (3"9) aan de laatste dag. De Belg won de eerste twee ritten en keek voor de afsluitende power stage nog tegen 8 tiende seconde aan. Ook in die afsluiter was Neuville de beste, de wereldkampioen moet zich zodoende tevreden stellen met de 2e stek. In de eindstand heeft Neuville een voorsprong van 7 tiende seconde op de Fransman.
  4. 13 uur 26. Zondag 10 juni: Neuville haalt de overwinning binnen! Thierry Neuville is erin geslaagd om Sébastien Ogier van zijn troon te stoten. Onze landgenoot maakte op de slotdag zijn achterstand goed en verstevigt zijn leidersplaats in de WK-tussenstand.
  5. 10-06-2018.
  6. 19 uur 14. Neuville pakt nog een seconde. In de namiddagsessie is Neuville nog een beetje dichter bij leider Ogier geslopen. Hij heeft net geen 4 seconden achterstand. Met nog 4 ritten te rijden op de slotdag stevent de rally van Sardinië af op een spannende ontknoping. Wint Thierry Neuville, die sinds 2013 op het podium stond en in 2016 de rally van Sardinië won, morgen voor de tweede keer deze wedstrijd of wint Sébastien Ogier en evenaart de Fransman met 4 zeges het record van Sébastien Loeb?