Ruiter Kevin Van Ham kan niet verrassen en wordt 8e in de dressuurfinale

  Kevin Van Ham is er bij zijn debuut op de Paralympische spelen niet in geslaagd om te verrassen. Na zijn zevende plek in de individuele test werd hij in de vrije kür achtste. Het goud was voor landgenote Michèle George.

  Kevin Van Ham maakte vorige week in de individuele test zijn debuut op de Paralympische Spelen. Onze landgenoot deed het daar niet onaardig en werd knap 7e.

   

  Toch kwam er nog een kans voor Van Ham om zich te tonen. In de vrije kür wist hij en zijn paard Eros Van ons Heem meteen een score van 70.860 neer te zetten. Zeker niet slecht, maar niet goed genoeg om mee te doen om de medailles.

   

  Van Ham sluit zo zijn eerste Spelen af met een zevende en achtste plek in het dressuur. Een knappe prestatie van onze 32-jarige landgenoot.

   

  De overwinning ging naar onze landgenote Michèle George en haar paard Best of 8. George haalde het voor de Nederlander Hosmar met een score van 80.590 punten.

  Kevin Van Ham op de Paralympische Spelen

  1. 11 uur 39. Geen verrassing: Van Ham wordt achtste in de vrije kür. Kevin Van Ham heeft na zijn zevende plek in de individuele test een achtste plek behaald in de vrije kür. Onze landgenoot deed het niet onaardig maar kreeg van de jury slechts 70.860 punten.  Het goud gaat naar onze landgenote Michèle George. Na Manon Claeys daarnet is het al het tweede Belgische succes vandaag. .
  2. 30-08-2021.
  3. 17 uur 39. Ik ben heel blij met mijn 7e plaats. Het kan altijd nog beter, maar over het algemeen mag ik niet klagen. Ik kan zelf niet zo goed tegen de warmte en ik ben ook tevreden dat mijn paard goed heeft gepresteerd in deze omstandigheden. Dat is niet evident. Kevin Van Ham.
  4. 16 uur 30. Bekijk de oefening van Kevin Van Ham.

   Bekijk de oefening van Kevin Van Ham

  5. 16 uur 26. Van Ham wordt 7e in paradressuur. Kevin Van Ham is bij zijn eerste opdracht in Tokio meteen knap 7e geworden in de individuele test van de paradressuur, waarin het goud voor onze landgenote Michèle George was. Van Ham haalde 69.357 procent. De eerste acht plaatsten zich voor de individuele freestylecompetitie, die volgende week maandag plaatsvindt. Dan zullen George en Van Ham opnieuw van de partij zijn. Van Ham rijdt zaterdag ook nog de kwalificaties van de teamcompetitie. .