Peter Genyn sprint naar zilver in de 200m, brons voor Habsch

  Rolstoelsprinter Peter Genyn heeft op de 200m sprint net geen gouden medaille kunnen pakken. In een titanenstrijd tegen de Fin Piispanen moest onze landgenoot nipt de duimen leggen. Roger Habsch eindigde knap 3e in dezelfde race.

  Genyn pakt zilver op de 200m, Habsch verovert het brons

  Met Peter Genyn en Roger Habsch kwamen er twee Belgen aan de start van de 200m rolstoelsprint. Genyn, die 2 keer goud won in Rio, begon als een van de topfavorieten aan de wedstrijd.


  Bij het startschot was Genyn meteen goed weg, maar dat was ook het geval voor zijn grote rivaal, de Fin Toni Piispanen. Zij aan zij begonnen beide atleten aan de laatste rechte lijn.

  Genyn leek op weg naar goud, maar in de laatste 50 meter ging Piispanen toch nog over onze landgenoot. In een tijd van 37"11 pakte onze landgenoot het zilver, Roger Habsch (38"33) bezorgde ons land ook nog knap brons.

  Bekijk de sprintrace van Genyn en Habsch op de Paralympische Spelen

  Peter Genyn op de Paralympische Spelen

  1. 08 uur 49. Genyn: "Mijn topsnelheid lag iets te laag".

   Genyn: "Mijn topsnelheid lag iets te laag"

  2. 03 uur 25. Genyn grijpt net naast goud. Genyn leek op weg naar goud, maar in de laatste 50 meter gaat de Fin Piispanen dan toch nog over onze landgenoot. Zilver voor Genyn, die Roger Habsch in zijn zog als 3e over de finish ziet rijden. .
  3. 31-08-2021.
  4. 15 uur 58. Genyn: "Er zit hier heel weinig zuurstof in de lucht".

   Genyn: "Er zit hier heel weinig zuurstof in de lucht"

  5. 15 uur 58.