Gérard/Vandorpe dubbelen vlot naar kwartfinale: "Morgen moet het beter"

Met de tandem Joachim Gérard/Jef Vandorpe brengt België op papier ook een sterk dubbelduo in stelling in het rolstoeltennis. Kunnen ze meedoen voor de medailles? Volg het hier.

Dubbelduo Gérard/Vandorpe op de Paralympische Spelen

  1. 14 uur 45. Gérard: "Als we morgen willen winnen, zal het beter moeten".

    Gérard: "Als we morgen willen winnen, zal het beter moeten"

  2. 14 uur 33. Vandorpe: "Ik zal goed slapen vannacht".

    Vandorpe: "Ik zal goed slapen vannacht"

  3. 14 uur 14. Gérard: "Moeten constanter worden". Joachim Gérard en Jef Vandorpe verspilden niet veel tijd tegen de Brazilianen Carneiro Silva en Rorigues (6-3, 6-1) in de 2e ronde. "Ik ben tevreden", stelt Gérard. "Het was belangrijk om een goede start te maken in het dubbelspel, maar we hebben ook enkele fouten gemaakt. We moeten meer constant spelen, minder slordig zijn en moeten vasthouden aan één tactiek. Dat is vandaag niet altijd gelukt en moet morgen beter." Dan wachten de Britse topreekshoofden Alfie Hewett en Gordon Reid in de kwartfinale. "Dat zijn 1 echte topspelers, respectievelijk de nummers 1 en 2 van de wereld", aldus Gérard. "En dat zijn ze niet zomaar. Ze verloren dit jaar samen nog geen enkele match. Van onze kant mag het ook iets agressiever morgen. Anders zullen zij geen fouten maken. Maar alles is mogelijk.De focus ligt op onze eigen prestatie. Op die manier hebben we ons achteraf niets te verwijten." .
  4. 14 uur 13. Gérard en Vandorpe vlot naar kwartfinales. Joachim Gérard en Jef Vandorpe hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van het dubbelspel. Het Belgische duo, vrij in de eerste ronde, versloeg in de tweede ronde de Brazilianen Gustavo Carneiro Silva en Daniel Rodrigues met 6-3 en 6-1. In de kwartfinales nemen onze zesde reekshoofden het op tegen de Britse topreekshoofden Alfie Hewett en Gordon Reid. In het enkelspel staan zowel Gérard (ITF 3) als Vandorpe (ITF 16) in de achtste finales. .
  5. 29-08-2021.
  6. 13 uur 02.