Programma Aymeric Parmentier
100m schoolslag (reeksen) 1'10"12 (6e, uitgeschakeld)

Geen finale voor zwemmer Aymeric Parmentier: "Wist dat het moeilijk zou worden"

zo 29 augustus 2021 02:46

Aymeric Parmentier is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale op de 100m schoolslag. De paralympische debutant werd zesde in zijn reeks en is uitgeschakeld.

De 28-jarige Parmentier uit de provincie Luxemburg was na Tatyana Lebrun de tweede Belgische zwemmer die op deze Spelen in actie kwam, maar net als zijn landgenote moest ook Parmentier de wet van de sterkste ondergaan.

Bij het 50m-tussenpunt werd al meteen duidelijk dat een plek in de finale bijzonder moeilijk ging worden. Parmentier mocht er als zesde zijn slotsprint inzetten. Enkele plekjes stijgen lukte niet.

Hij finishte twee seconden boven zijn persoonlijk record, goed voor een gedeelde tiende plek over de twee reeksen. Enkel de beste acht mochten naar de finale. Voor Parmentier zitten de Spelen er dus op.

Parmentier: "Wist dat het moeilijk ging worden om de finale te halen"

Geen finale dus voor Aymeric Parmentier die op een gedeelde 10e plek eindigt. "Ik ben niet te teleurgesteld", wist Parmentier na afloop te vertellen. "Ik wist dat het moeilijk zou worden om de finale te halen. Ik ben blij de kans te hebben gekregen hier in het Aquatics Centre te kunnen zwemmen. Ik ben tevreden met een tiende plaats"

"Ik ben nog tweede reserve voor de finale. Je weet maar nooit", knipoogde hij. "Maar waarschijnlijk eindigt het hier. Ik ben heel erg onder de indruk van deze korte, maar intense ervaring op de Paralympische Spelen."