Amazone Barbara Minneci grijpt net naast het brons in de vrije kür

Barbara Minneci heeft in de vrije kür net niet het voorbeeld van Michèle George en Manon Claeys kunnen volgen. Samen met haar paard Stuart greep onze landgenote nipt naast het brons. 

Met twee medailles in het dressuur was ons land vandaag al bijzonder succesvol. Daar kon nog eentje bijkomen. Barbara Minneci en haar paard Stuart werden in de individuele test nog vijfde, maar wilden in de vrije kür beter doen.

 

Minneci zette ook meteen een hoge score neer. Met 73.840 leek ze lang op we naar een nieuwe medaille. Maar topfavoriete Natasha Baker moest haar oefening nog doen.

 

De Britse greep net naast het goud, maar met haar zilveren medaille duwde ze onze landgenote alsnog van het podium.

 

Minneci moet zo dus afscheid nemen van de Spelen met een vierde en vijfde plek. Een knappe prestatie 52-jarige Brusselse.

Barbara Minneci op de Paralympische Spelen

  1. 12 uur 36. Net geen brons voor Minneci. Barbara Minneci heeft het voorbeeld van landgenoten Manon Claeys en Michèle George niet kunnen volgen. Minneci greep na een knappe oefening nipt naaste de medailles. Samen met haar paard Stuart werd ze vierde. Minneci had goed naar Claeys en George gekeken. Ze ging als een van de eerste van start en zette meteen een sterke score neer. Een score waar lang enkel de Denen Jörgensen en Lubbe hun tanden niet op stuk beten. De hoop op een medaille werd steeds groter maar topfavoriete Natasha Baker moest haar oefening nog doen. De Engels deed dat volgens de verwachtingen. Met haar zilveren medaille duwde ze Minneci alsnog van het podium. .
  2. 30-08-2021.
  3. 15 uur 06. Geen medaille voor Minneci in individuele oefening, wel kwalificatie voor vrije kür. Barbara Minneci is buiten de medailles gevallen op de individuele oefening. De amazone werd met haar paard Stuart 6e na een knappe oefening, die beloond werd met een score van 70,853 procent. Minneci finisht wel in de top 8, waarmee ze zich kwalificeert voor de vrije kür van maandag. Het goud ging naar de Tobias Thorning Jorgensen, met een monsterscore van 78,971. De Britse Natasha Baker en de Nederlandse Rixt van der Horst mochten mee op het podium. .
  4. 27-08-2021.
  5. 15 uur 25.