16-jarige zwemster Tatyana Lebrun kan niet verrassen en is uitgeschakeld

  De amper 16-jarige Tatyana Lebrun is er niet in geslaagd om te verrassen bij haar debuut op de Paralympische Spelen. Lebrun finishte als zesde en laatste in haar reeks op de 100m schoolslag en is uitgeschakeld.

  Tatyana Lebrun mocht in baan zes beginnen aan haar eerste Paralympische Spelen. De 16-jarige zwemster focust zich vooral op de Spelen van 2024 en stond zo zonder druk aan de start van de 100m schoolslag.

   

  Meteen werd duidelijk dat een finale bijzonder moeilijk zou worden. Lebrun startte nog goed, maar moest in het tweede deel van de wedstrijd haar meerdere erkennen. 

   

  Lebrun finishte als zesde en laatste in haar reeks en moet zo de Spelen verlaten.

  Tatyana Lebrun: "Teleurgesteld, maar probeer het positieve te onthouden"

  "Mijn race was niet goed", zei Tatyana Lebrun na haar wedstrijd. "Ik had een goede start, maar na 25m voelde ik me fysiek en mentaal slecht. Waarschijnlijk de vermoeidheid en het weg zijn van huis. Ik kwam niet in de buurt van mijn beste tijd (1'20"82). 

   

  "Ik ben teleurgesteld over mijn race, maar ik zal proberen om te houden alleen het positieve van deze eerste ervaring. Het is geweldig om in dit prachtige olympische zwembad te hebben gezwommen en ik hoop dat het de volgende keer beter zal zijn."


  Lebrun werd zesde en mist zo de finale. "Ik mikte niet op een finale, maar als ik mijn persoonlijk record had gebroken, had ik kunnen gaan"

   

  "En voor de rest ga ik me niet alleen focussen op de schoolslag. Het legt veel druk op mijn schouders. Ik ga ook andere evenementen proberen."