• home
 • video
 • pas verschenen

  Emotionele reacties bij rouwregister Marieke Vervoort: "Het is heel erg"

  In Diest, de thuisbasis van Marieke Vervoort, is een rouwregister geopend voor de overleden rolstoelatlete. Burgemeester Christophe De Graef schreef er als eerste iets in.

  Fase per fase

  1. 13 uur 22. Marktkraamster in Diest: "Het is heel erg".

   Marktkraamster in Diest: "Het is heel erg"

  2. 13 uur 20. "Een zeer moedige vrouw". In Diest was het vanochtend markt. Deze marktkraamster is diep getekend door het overlijden van Marieke Vervoort. "Dat meisje heeft volgehouden tot het einde. Ze had heel veel pijn, ze heeft de juiste beslissing genomen. Haar mama is klant bij ons, het is heel erg. Marieke was een zeer moedige vrouw, meer kan ik niet zeggen.".
  3. 13 uur 20. Inwoonster van Diest: "Erg, iemand van 40 jaar afgeven".

   Inwoonster van Diest: "Erg, iemand van 40 jaar afgeven"

  4. 13 uur 18. "Het ging echt niet meer met Marieke". "Ik ken de tante van Marieke goed", zegt een inwoonster van Diest nadat ze het rouwregister gaan tekenen is. "Marieke was een zeer moedige vrouw en een voorbeeld voor iedereen. Er zijn heel veel emoties, ook al wisten we dat dit er zat aan te komen. We wisten dat het echt niet meer ging met haar.".
  5. 13 uur 18. Schepen van Sport Brans:.

   Schepen van Sport Brans:

  6. 13 uur 16. "De stad Diest is in rouw. Marieke was een icoon, sportief en als mens. Haar doorzettingsvermogen en positivisme hebben veel Diestenaren geïnspireerd. We kunnen alleen maar fier op haar zijn. Ze was een echte winnaar.". Schepen van Sport Rick Brans.
  7. 12 uur 54. Sonia Laermans van de Sportraad:.

   Sonia Laermans van de Sportraad:

  8. 12 uur 52. "Marieke was een Vlaamse reus". Sonia Laermans is voorzitter van de Sportraad in Diest. Ook zij is diep getroffen door de dood van Marieke Vervoort en is een boodschap gaan schrijven in het rouwregister. "Marieke in 1 beeld? Een Vlaamse reus!".