Emotionele reacties bij rouwregister Marieke Vervoort: "Het is heel erg"

  In Diest, de thuisbasis van Marieke Vervoort, is een rouwregister geopend voor de overleden rolstoelatlete. Burgemeester Christophe De Graef schreef er als eerste iets in.

  Fase per fase

  1. 13 uur 22. Marktkraamster in Diest: "Het is heel erg".

   Marktkraamster in Diest: "Het is heel erg"

  2. 13 uur 20. "Een zeer moedige vrouw". In Diest was het vanochtend markt. Deze marktkraamster is diep getekend door het overlijden van Marieke Vervoort. "Dat meisje heeft volgehouden tot het einde. Ze had heel veel pijn, ze heeft de juiste beslissing genomen. Haar mama is klant bij ons, het is heel erg. Marieke was een zeer moedige vrouw, meer kan ik niet zeggen.".
  3. 13 uur 20. Inwoonster van Diest: "Erg, iemand van 40 jaar afgeven".

   Inwoonster van Diest: "Erg, iemand van 40 jaar afgeven"

  4. 13 uur 18. "Het ging echt niet meer met Marieke". "Ik ken de tante van Marieke goed", zegt een inwoonster van Diest nadat ze het rouwregister gaan tekenen is. "Marieke was een zeer moedige vrouw en een voorbeeld voor iedereen. Er zijn heel veel emoties, ook al wisten we dat dit er zat aan te komen. We wisten dat het echt niet meer ging met haar.".
  5. 13 uur 18. Schepen van Sport Brans:.

   Schepen van Sport Brans:

  6. 13 uur 16. "De stad Diest is in rouw. Marieke was een icoon, sportief en als mens. Haar doorzettingsvermogen en positivisme hebben veel Diestenaren geïnspireerd. We kunnen alleen maar fier op haar zijn. Ze was een echte winnaar.". Schepen van Sport Rick Brans.
  7. 12 uur 54. Sonia Laermans van de Sportraad:.

   Sonia Laermans van de Sportraad:

  8. 12 uur 52. "Marieke was een Vlaamse reus". Sonia Laermans is voorzitter van de Sportraad in Diest. Ook zij is diep getroffen door de dood van Marieke Vervoort en is een boodschap gaan schrijven in het rouwregister. "Marieke in 1 beeld? Een Vlaamse reus!".
  9. 12 uur 52. Lief Goelen in haar chocoladewinkel:.

   Lief Goelen in haar chocoladewinkel:

  10. 12 uur 49. "Marieke dronk hier ook cava". "In deze winkel kon Marieke gewoon met haar rolstoel binnenkomen, zonder dat ze iemand moest lastig vallen. Chocolade brengt mensen samen, want chocolade is niet zomaar iets: het brengt mensen samen, bij geboortes en overlijdens. Mensen komen hier hun verhaal vertellen. Hier dronk Marieke ook geregeld haar glaasje cava..", zegt Lief Goelen.
  11. 12 uur 47. Marieke was een echte snoeper. Ik heb haar leren kennen als een koppige en heel toffe "madam". Ze was gewoon een "topmadam". Ze wilde voor iedereen goed doen, ze had het grootste hart dat er is. . Lief Goelen, eigenares van een chocoladewinkel in Diest.
  12. 12 uur 45. Burgemeester De Graef: "Marieke was een inspiratiebron".

   Burgemeester De Graef: "Marieke was een inspiratiebron"

  13. 12 uur 43. "Vriendelijk tegen iedereen". "Marieke heeft al een aantal jaar aangekondigd dat deze dag er zou aankomen, maar toch blijf je met een heel dubbel gevoel achter", zegt burgemeester van Diest Christophe De Graef. "Iedereen in Diest kende Marieke. Ze was zeer aanwezig en groette iedereen. Ze had geen sterallures en was tegen iedereen vriendelijk.".
  14. 09 uur 39. De burgemeester van Dienst opent het rouwregister:.

   De burgemeester van Dienst opent het rouwregister:

  15. 09 uur 39.