Ga naar de inhoud
padelspeelsters
De kwartfinales zijn het eindstation voor de Belgische vrouwen (in het rood).

WK padel: Belgische vrouwen botsen eerst op Spanje en eindigen dan 6e

 za 20 november 2021 21:22

De Belgische ploegen op het WK padel voor teams zijn uitgeschakeld. De vrouwen schopten het tot in de kwartfinales, de mannen bleven in de poules steken. De vrouwen spelen nog voor plaats 5, de mannen voor plaats 9.

WK Padel

21:19

Zesde plaats is het deel voor Belgische vrouwen

De Belgische vrouwenploeg heeft zaterdag zijn klassementswedstrijd voor de vijfde plaats met 2-1 verloren van Brazilië en eindigt daarmee op de zesde plaats.

Astrid Dierckx en Evelyne Dom gingen met 6-2, 7-5 onderuit, nadien brachten Helena Wyckaert en Elyne Boeykens ons land weer langszij dankzij een 6-4, 6-7, 6-4 zege. In het beslissende duel verloren Dorien Cuypers en Marie Maligo met twee keer 6-3. An-Sophie Mestach speelde niet mee.


19/11/21
21:16

Belgische vrouwen kunnen nog 5e worden

De Belgische vrouwen zullen het WK padel in Doha op de vijfde of zesde plaats beëindigen. Het vrouwenteam werd donderdag in de kwartfinales kansloos met 3-0 uitgeschakeld door titelverdediger Spanje, maar versloeg vrijdag om de plaatsen vijf tot acht Mexico wel met 2-1 .

Helena Wyckaert en An-Sophie Mestach wonnen met 6-0 en 6-1 van Elisabeth Escobar en Ana de la Pena. Dorien Cuypers en Marie Maligo kenden evenmin problemen met Natalia Blanco en Fernanda Salazar: 6-1, 6-2, waarna Babette Wyckaert en Elyne Boeykens wel een 6-3, 6-2 nederlaag leden tegen Camila Ramme en Ana Maria Cabrejas.

Om de vijfde plaats geven de Belgen Brazilië partij. De finale gaat voor de dertiende keer op veertien edities tussen Argentinië en Spanje. Argentinië won het WK acht keer, Spanje vijf keer, waarbij drie van de jongste vier edities.


21:15

Mannen spelen voor plaats 9

De Belgische mannen strijden zaterdag om de negende plaats tegen Groot-Brittannië of Duitsland op het WK in Doha. België haalde het vrijdag in zijn klassementswedstrijd met 2-1 van Polen.

Laurent Montoisi en Jerome Peeters gingen met 6-1, 5-7 en 6-4 onderuit tegen Mateusz Lipinski en Maciej Naduk.

   Daarna hing het duo Clement Geens/Francois Gardier de bordjes in evenwicht. Ze versloegen Bartosz Roslonski/Oskar Gorka met 6-2 en 6-0.

   Jeremy Gala en Dominique Coene klaarden vervolgens de klus tegen Marcin Maszczyk/Wladyslaw Sredniawa: 6-3 en 7-5.


18/11/21
15:55

Topfavoriet Spanje maatje te groot voor België: 3-0

De Belgische vrouwen hebben in de kwartfinales kennisgemaakt met de suprematie van hun Spaanse collega's. Zij wonnen de interland zonder setverlies.


Dorien Cuypers en Evelyne Dom verloren hun match met 6-0 en 6-0, Elyne Boeykens en Helena Wyckaert wisten een spel te winnen (6-0 en 6-1). Astrid Dierckx en An-Sophie Mestach tenslotte wonnen 3 games: 6-0 en 6-3.

09:50

"Spanje wordt heel moeilijk"

In de kwartfinales botsen de Belgische vrouwen op topfavoriet Spanje. "Dat wordt heel moeilijk", weet Helena Wyckaert. "Spanje is de wereldkampioen en het niveau van de Spaanse vrouwen ligt echt heel hoog."

"Wij hopen om een goeie match te spelen en hopelijk wordt het een leuke ervaring."

09:49

De stadions hier in Qatar zitten niet vol, maar het is echt wel een ervaring. Zo'n organisatie heb ik nog nooit meegemaakt, zelfs de Spaanse toppers zijn onder de indruk.

Helena Wyckaert
09:46

"Hoopten op Frankrijk in de kwartfinales"

In de kwartfinales botsen de Belgische vrouwen op topfavoriet Spanje. "We hadden gehoopt om na de loting Frankrijk te treffen", bekent Helena Wyckaert.

"Op het EK hebben we ook tegen de Fransen gespeeld en verloren we met 2-1, al lagen er toen wel kansen. Het was mooi geweest als we revanche konden nemen."

"Ons doel was de kwartfinales, maar eens je daar staat, wil je altijd meer. Je wilt altijd zo ver mogelijk geraken."

09:46
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
09:41

Wyckaert: "Ons doel bereikt"

De Belgische vrouwen kunnen na 2 zeges en 1 nederlaag tevreden terugblikken op de groepsfase. "We wisten dat Italië een moeilijke opdracht zou worden. Zij spelen allemaal in het profcircuit. We hebben ons proberen te weren, maar Italië was een maatje te groot", reageert Helena Wyckaert.

"Dat hebben we goedgemaakt door met duidelijke cijfers te winnen van Denemarken en Nederland. Het was ons doel om de top 8 te halen en dat is nu gelukt."

17/11/21
20:59

Belgische vrouwen naar de kwartfinale

De Belgische vrouwenploeg heeft zich bij de beste 8 geplaatst op het WK padel. Na een nederlaag tegen Italië waren er overwinningen tegen Denemarken en vandaag ook Nederland. De Nederlandse vrouwen bleken uiteindelijk een eitje voor het Belgische zestal. Het duo Mestach/Helena Wyckaert verloor maar 3 games, Boeykens/Babettte Wyckaert moest maar 4 games inleveren en ook Maligo/Cuypers klaarde de klus in 2 sets, goed voor een droge 3-0 in totaal.

20:59
20:59
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
20:57

Belgische mannen uitgeschakeld

De Belgische mannen hebben de groepsfase niet overleefd. De laatste match tegen Italië was de sleutelmatch, maar het was snel duidelijk dat de Italianen een maatje te groot waren. De 3 Belgische duo's (Coene/Braet, Gala/Geens en Montoisy/Peeters) verloren hun matchen allemaal in 2 sets.

20:56
16/11/21
21:02

Nederlaag voor de mannen, zege voor de vrouwen

De Belgische mannenploeg is tegen een 3-0 nederlaag aangelopen tegen Brazilië.

Het eerste duel verloren Jerome Peeters en Laurent Montoisy met 6-2 en 6-4 van Lucas De Oliveira Campagnolo en Lucas Da Cunha Bergamini. Nadien was er een nederlaag (7-6 (7/4) en 6-3) van Clement Geens en Jeremy Gala tegen Pablo Jose Mongelo De Lima en Lucas Silveira Da Cunha. De confrontatie werd afgesloten met de nederlaag (7-6 (8/6) en 7-5) van Bram Coenen en Nick Braet tegen Joao Pedro Palma Florez Rodrigues en Matheus De Avila Simonato. Maandag waren de Belgen met 3-0 te sterk voor het gastland, de groepsfase sluiten ze zondag af met een duel tegen Italië.

De Belgische vrouwen boekten dinsdag tegen Denemarken hun eerste overwinning, na de 3-0 nederlaag tegen Italië van maandag. An-Sophie Mestach en Helena Wyckaert haalden het met twee keer 6-2, nadien volgde er een zege van Babette Wyckaert en Elyne Boeykens met 6-2 en 6-4. In het slotduel was er een 7-6 (7/2) en 6-4 zege van Marie Maligo en Dorien Cuypers. Woensdag sluiten ze af met het duel tegen Nederland.

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen plaatsen de beste twee landen in elk van de vier groepen zich voor de kwartfinales. De laatste twee landen spelen klassementswedstrijden voor de plaatsen 9 tot en met 16.