• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kerstjumping: Duitser Ahlmann wint voor de 2e keer in Mechelen

  Van 27 tot en met 30 december is Mechelen het mekka van de paardensport in België. Volg al het nieuws over de jumping in Mechelen hier op de voet.

  Bekijk het verslag van de WB jumping:

  Video player inladen ...

  Fase per fase

  1. Bekijk de winnende barrage van Ahlmann

  2. "Ahlmann is de verdiende winnaar. Hij was vandaag de beste."

   Ludo Philippaerts
  3. De beste Belgische is uiteindelijk Celine Schoonbroodt-de Azevedo op de 7e plaats. Zij kwam als eerste landgenote de ring in, bleef foutloos, maar kreeg een strafpunt voor tijdsoverschrijding. De andere Belgen stelden toch wat teleur.
  4. Ahlmann wint!

   Christian Ahlmann komt als vierde de piste in en graait de overwinning mee. De Duitser is duidelijk de snelste. Hij neemt veel risico maar stuurt Clintrexo Z foutloos naar de zege in 39"87. Het is voor hem zijn tweede zege in deze piste want ook in 2015 won hij al eens de Wereldbeker in Mechelen.
  5. Ludger Beerbaum maakt een foute inschatting in de barrage. Hij wil te kort draaien, maar rijdt zo de hindernis voorbij. Dat is een weigering en zo zal hij 4e worden.
  6. Harrie Smolders zal zijn titel in Mechelen niet verlengen. Hij doet het foutloos maar trager: 41"42.
  7. Staut is foutloos

   De eerste deelnemer aan de barrage is Kevin Staut. De Fransman doet het foutloos en zet de te kloppen tijd: 40"98.
  8. Geen Belgen

   13 Belgen stonden aan de start van de Wereldbeker maar geen enkele landgenoot schopte het tot in de barrage. Jammer. Maar we krijgen wel een strijd tussen 4 rasechte topruiters.
  9. De Belgen hebben nog een kans. Pieter Devos, onze beste landgenoot in de Wereldbekerstand, haalt het ook niet. Hij verzamelt 8 strafpunten. Nu krijgen we nog Christophe Vanderhasselt.