• home
 • video
 • pas verschenen

  Kerstjumping: Duitser Ahlmann wint voor de 2e keer in Mechelen

  Van 27 tot en met 30 december is Mechelen het mekka van de paardensport in België. Volg al het nieuws over de jumping in Mechelen hier op de voet.

  Bekijk het verslag van de WB jumping:

  Fase per fase

  1. 17 uur 41.
  2. 16 uur 38. Bekijk de winnende barrage van Ahlmann.

   Bekijk de winnende barrage van Ahlmann

  3. 16 uur 36. "Ahlmann is de verdiende winnaar. Hij was vandaag de beste.". Ludo Philippaerts.
  4. 16 uur 30. De beste Belgische is uiteindelijk Celine Schoonbroodt-de Azevedo op de 7e plaats. Zij kwam als eerste landgenote de ring in, bleef foutloos, maar kreeg een strafpunt voor tijdsoverschrijding. De andere Belgen stelden toch wat teleur. .
  5. 16 uur 27. Ahlmann wint! Christian Ahlmann komt als vierde de piste in en graait de overwinning mee. De Duitser is duidelijk de snelste. Hij neemt veel risico maar stuurt Clintrexo Z foutloos naar de zege in 39"87. Het is voor hem zijn tweede zege in deze piste want ook in 2015 won hij al eens de Wereldbeker in Mechelen. .
  6. 16 uur 25. Ludger Beerbaum maakt een foute inschatting in de barrage. Hij wil te kort draaien, maar rijdt zo de hindernis voorbij. Dat is een weigering en zo zal hij 4e worden.
  7. 16 uur 23. Harrie Smolders zal zijn titel in Mechelen niet verlengen. Hij doet het foutloos maar trager: 41"42.
  8. 16 uur 20. Staut is foutloos. De eerste deelnemer aan de barrage is Kevin Staut. De Fransman doet het foutloos en zet de te kloppen tijd: 40"98.
  9. 16 uur 08. Geen Belgen. 13 Belgen stonden aan de start van de Wereldbeker maar geen enkele landgenoot schopte het tot in de barrage. Jammer. Maar we krijgen wel een strijd tussen 4 rasechte topruiters.
  10. 16 uur 06. De Belgen hebben nog een kans. Pieter Devos, onze beste landgenoot in de Wereldbekerstand, haalt het ook niet. Hij verzamelt 8 strafpunten. Nu krijgen we nog Christophe Vanderhasselt.