• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Schurter is weer een maatje te groot, Ferrand-Prévot pakt wereldtitel bij de vrouwen

  In Mont-Sainte-Anne (Canada) hebben Nino Schurter (Zwi) en Pauline Ferrand-Prévot (Fra) de wereldtitels MTB crosscountry veroverd. De Zwitser snelde naar de 8e regenboogtrui in zijn carrière, de Française onderstreepte nog eens dat ze helemaal terug is na een kwakkelperiode. 

  5 op een rij voor Schurter

  Mathieu van der Poel liet het WK MTB door het WK op de weg links liggen en dus was de favorietenrol weer volledig in de wielen van Nino Schurter geschoven.

   

  De Zwitser ging zoals verwacht erg goed met die status om, want de 7-voudige wereldkampioen plaatste nog een 8e bolletje op zijn erelijst. 

   

  Jens Schuermans mikte op een plaats in de top 8, maar kwam niet verder dan de 18e plaats na pech en een valpartij.

  Ferrand-Prévot timmert aan de weg terug

  Bij de vrouwen klom Pauline Ferrand-Prévot naar de tweede wereldtitel uit haar carrière.

   

  De 27-jarige Française stond na pech voor een lange inhaalrace, maar liet iedereen uiteindelijk vrij vlot achter zich. Jolanda Neff (Zwi) werd 2e, Rebecca McConnell (Aus) pakte het brons. Githa Michiels werd 19e.

   

  Ferrand-Prévot werd ook in 2015 wereldkampioene, maar kende daarna jaren vol fysieke en mentale kwaaltjes. De allroundster, die ook al wereldkampioene op de weg en in het veld werd, bouwt stapje per stapje aan haar terugkeer.

  Fase per fase

  1. 22 uur 12. Nog maar eens Schurter. Het WK bij de mannen heeft alleszins geen verrassing opgeleverd: Nino Schurter heeft nog maar eens een regenboogtrui aan zijn collectie toegevoegd. De Zwitserse grootmeester was heer en meester in Canada. Het is zijn 5e wereldtitel op een rij, zijn 8e in totaal. Landgenoot Mathias Flückiger en Stephane Tempier (Fra) mochten mee op het podium. .
  2. 19 uur 59. Githa Michiels finisht als 19e. Eerste Belgische was Githa Michiels. De Antwerpse renster bolde als 19e over de streep. Daarmee doet ze 8 plaatsen minder goed dan vorig jaar, toen ze 11e werd in Lenzerheide in Zwitserland.
  3. 19 uur 45. Allroundster Ferrand-Prévot snelt naar tweede regenboogtrui. Pauline Ferrand-Prévot heeft voor de tweede keer in haar carrière de wereldtitel in het mountainbike gegrepen. De Franse viel in de eerste ronde, maar had een superdag en rolde iedereen op. De Zwitserse Jolanda Neff pakte het zilver nadat ze in de laatste ronde de Australische McConnell nog voorbij was gegaan. Ferrand-Prévot was eerder ook al wereldkampioene op de weg (2014) en in het veld (2015). .