• home
 • video
 • pas verschenen

  Frankrijk wint MX der Naties voor 5e keer op een rij, kater voor Nederland

  Frankrijk heeft de Motorcross der Naties, de traditionele afsluiter van het motorcrossseizoen, voor de vijfde opeenvolgende keer gewonnen. Nederland domineerde alle reeksen, maar werd genekt door pech. België eindigde met Clément Desalle, Jeremy Van Horebeek en Jago Geerts niet op het podium.

  Ruim verslag van de Motorcross der Naties

  België werd vooraf slechts bestempeld als outsider, maar na degelijke races van Desalle en Van Horebeek begonnen de Belgen wel als 2e in de tussenstand aan de laatste reeks.

   

  De hoop op het podium viel evenwel al snel in het water na een slechte start van Desalle in het laatste bedrijf. Voor de Belgen was uiteindelijk een 7e plaats weggelegd.

   

  Nederland zat ook in de categorie van outsiders, maar Oranje gaf rijles. Herlings en Coldenhoff wonnen de 3 reeksen met de vingers in de neus, maar werden genekt door pech bij ploegmakker Vlaanderen.

   

  Hij viel out in de eerste reeks en kon niet meer starten in de tweede reeks. Zijn slechte resultaat (36e) kon op die manier niet geschrapt worden en woog erg zwaar door in de eindafrekening.

   

  Frankrijk en Italië lachten in hun vuistje na de Nederlandse pech en vochten een thriller uit. De Fransen trokken uiteindelijk in de VS aan het langste eind, overigens al voor de 5e keer op een rij.

  Eindstand MX der Naties

      punten
  1. Frankrijk 35
  2. Italië 37
  3. Nederland 41
  4. Australië 48
  5. Groot-Brittannië 48
  6. VS 49
  7. België 53

  Fase per fase

  1. 22 uur 45. 5 op een rij voor Frankrijk! Frankrijk wint voor de 5e opeenvolgende keer de MX der Naties. Nederland wint dan wel alle races, pech kost hen de eindzege. .
  2. 22 uur 35. Nog 3 minuten en de situatie is weer omgedraaid. Frankrijk boven, voorlopig toch. Zit het venijn in de staart?
  3. 22 uur 28. Nog 10 minuten. We naderen de ontknoping. Italië duikt de slotfase in als leider, met slechts 1 puntje voorsprong op Frankrijk. Nederland is derde. .
  4. 22 uur 20. Terwijl Nederland ook de derde reeks naar zijn hand lijkt te zetten, zal een zeer slecht resultaat in de eerste reeks Oranje de hoofdprijs kosten. Voorlopig kijken we naar een strijd tussen Italië en Frankrijk. .
  5. 22 uur 13. Voor de Belgen ziet het er niet goed uit. Clément Desalle heeft zijn start helemaal gemist en staat voor een zeer lange inhaalrace. .
  6. 22 uur 09. C'est parti! We zijn begonnen aan de laatste reeks. Houdt België zijn podiumplaats vast? Of zit er zelfs meer in? Clément Desalle en Jeremy Van Horebeek verdedigen de Belgische eer. .
  7. 21 uur 24. Tussenstand: België voorlopig op 2. De Red Knights doen nog altijd mee voor de prijzen in de VS. Ze prijken voorlopig op de 2e stek, maar in de laatste reeks kan er natuurlijk nog flink met de kaarten geschud worden. .
  8. 21 uur 14. Reeks 2: bisnummer voor Nederland. Het is voorlopig al Nederland wat de klok slaat, want ook de tweede reeks krijgt met Glenn Coldenhoff een Nederlandse winnaar. Jeremy Van Horebeek klokt af op de 6e plaats, Jago Geerts is 18e.
  9. 20 uur 56. Voorlopig heeft Nederland met Glenn Coldenhoff ook in de tweede reeks de touwtjes in handen. Van Horebeek rijdt als 8e rond, Geerts is 16e.