• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische korfballers moeten EK verlaten zonder medaille

  Voor de eerste keer staan de Belgische korfballers niet op het podium op het EK korfbal. In de wedstrijd voor de derde plaats was Portugal net te sterk voor België: 20-19. Dit zal hard aankomen in de korfbalwereld in België.

  Bekijk de volledige wedstrijd Portugal-België (20-19)

  Video player inladen ...

  Fase per fase

  1. Nederland is verwachte kampioen

   In de finale heeft Nederland voor het 7e keer op rij de Europese titel gepakt. De Nederlanders waren meer dan een maatje te groot voor Duitsland: 21-8. Voor Duitsland was het de eerste EK-finale.
  2. Op de 6 vorige EK's stond België elke keer op het podium. De Belgische korfballers waren al goed voor 1 keer brons en 5 keer zilver.
  3. België grijpt naast medaille

   Het EK korfbal is uitgedraaid op een ontgoocheling voor België. De Belgen verloren in de match voor de derde plaats van Portugal met 20-19 en vallen voor de eerste keer naast het podium op het EK.
  4. België strijdt nu voor brons tegen Portugal. Nederland en Duitsland spelen om de Europese titel.
  5. Halve finales: België - Nederland 22-9

   België heeft zich niet voor de finale van het Europees kampioenschap korfbal kunnen plaatsen. In hun halve finale gingen de Diamonds met 22-9 onderuit tegen gastland en topfavoriet Nederland. Bij Nederland blonken vooral Mick Snel (5 punten) en Celeste Split (4) uit. Geen enkele Belg scoorde meer dan 2 punten.