Ga naar de inhoud
Peters en Broekx aan het werk op de Spelen.
Peters en Broekx aan het werk op de Spelen.

Olympiërs Peters en Broekx knallen naar een bronzen WK-medaille

 za 18 september 2021 12:59

Van donderdag tot en met zondag strijden de beste kajakkers om de wereldtitel in Kopenhagen. Volg hier de prestaties van Hermien en Artuur Peters, Lize Broekx en Bram Sikkens.

Fase per fase

13:48
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
13:00

Uitslag finale K2 500 meter

12:59

Brons voor Peters en Broekx

Hermien Peters en Lize Broekx hebben hun medaille te pakken! In de finale van de 500 meter K2 snelden ze naar het brons.


Peters en Broekx deelden hun koers goed in. Halverwege lagen ze in 4e positie, met een versnelling in het 2e deel zetten ze de concurrentie uit Groot-Brittannië, Polen en Rusland op anderhalve seconde.


Het goud was voor de Hongaarse boot. Kozak en Csipes wonnen de strijd met Wit-Rusland om de wereldtitel.


Peters en Broekx lagen deze zomer ook op het olympisch water. In Tokio waren ze de primus in de B-finale.

12:57

Podium K2 500 meter


1.
Kozak-Csipes (Hon)
2.
Choedzenka-Litvintsjoek (WRu)
3.
Peters-Broekx


12:55
Hermien Peters en Lize Broekx in startpositie.
17/09/21
18:49

Finale op de K2 500 meter

Hermien Peters en Lize Broekx hebben zich geplaatst voor de A-finale van de K2 500m. Ze werden tweede in hun halve finale, na een Russisch duo. Zaterdag zullen ze proberen om hun vierde plaats op het WK 2019 in Szeged te verbeteren. Peters en Broeckx werden afgelopen zomer negende op de Olympische Spelen op deze afstand.

Peters en Broekx, die na een tweede plaats in hun reeks op vrijdag een rechtstreekse kwalificatie net misliepen, moesten in hun halve finale de Russinnen Kristina Kovniv en Anastasiia Dolgova (1'44"86) laten voorgaan. De twee dames uit Neerpelt finishten in een tijd van 1'46"22. Ze voegen zich daarmee bij de top 9 van de wereld. In de finale op zaterdag zullen de twee Belgen het opnemen tegen Wit-Rusland, Oostenrijk, Servië, Polen, Hongarije en Groot-Brittannië.

Op dezelfde afstand en in dezelfde boot bij de mannen konden Artuur Peters en Bram Sikkens zich niet plaatsen voor de finale. Ze werden vierde in hun reeks en zesde in hun halve finale. Het Belgisch duo strijdt in de B-finale voor de plaatsen 10 tot 18.

Hermien en Artuur Peters nemen zondag ook nog deel aan de open race in de K1 over een afstand van 5000m.


16/09/21
19:40

Peters en Broekx uitgeschakeld in halve finales K2 200 meter

Hermien Peters en Lize Broekx zijn er in het Deense Kopenhagen niet in geslaagd zich rechtstreeks te kwalificeren voor de A-finale in de K2 500 meter op het wereldkampioenschap kajak. Als 2e in hun reeks achter de Britten, moeten ze morgen in de top 3 eindigen van hun halve finale om zich te kunnen meten met de beste 9 teams ter wereld.

Op de 200 meter konden de 2 Limburgers nooit aanspraak maken op de finale, met een 6e plaats in de reeksen en een 7e in de halve finales.


Peters en Broekx, 9e op de Spelen in Tokio, staan op de K2 500 meter wel dicht bij een finale. Alleen de beste kon zich rechtstreeks plaatsen voor de finale in de reeksen, de Belgen eindigden als 2e op slechts 4 tienden van een seconde van de Britten. 


Met 1:47.61 tekenden ze voor de op 2 na beste chrono van het hele peloton. Met die tijd zou een finaleplaats morgen geen probleem mogen vormen.

Morgen varen Artuur Peters en Bram Sikkens ook de K2 500 meter. Broer en zus  Peters sluiten het WK zondag af met de 5.000 meter in de K1.