Ga naar de inhoud
Jorre Verstraeten.
Jorre Verstraeten won vorig jaar brons op het EK judo.
Belgen op zondag 6 juni
Anne-Sophie Jura -48 kg (v) out in 3e ronde
Lois Petit -48 kg (v) out in 2e ronde
Jorre Verstraeten -60 kg (m) out in 2e ronde

Jorre Verstraeten strandt in 3e ronde op WK judo

 zo 6 juni 2021 15:21

In Boedapest is het WK judo vandaag op gang getrapt. Jorre Verstraeten (-60 kg) moest zich in de 3e ronde gewonnen geven tegen de Kazach Sjamsjadin. Anne-Sophie Jura en Loïs Petit (-48 kg) sneuvelden al na 1 kamp.

WK judo: dag 1

15:14

Jorre Verstraeten sneuvelt in 3e ronde

Op het EK judo veroverde Jorre Verstraeten (EK judo) vorig jaar nog brons op het EK judo. Hij prijkt momenteel op plek 14 van de wereldranglijst en was vandaag vrijgesteld tijdens de 1e ronde van het WK.

Verstraeten stuurde in zijn 1e kamp de Ecuadoraan Steven Morocho (49e van de wereld) naar huis.

In de 3e ronde stond onze landgenoot oog in oog met de Kazach Magzjan Sjamsjadin, de nummer 65 van de wereld. Bij het inzetten van een uchi-mata werd Verstraeten na een dikke minuut gecounterd, dat leverde Sjamsjadin een waza-ari op.

Halfweg de kamp kon Verstraeten even een houdgreep inzetten, maar de sterke Kazach wrong zich eruit. Daarna ontliep Sjamsjadin het gevecht (hij krijgt nog wel 2 bestraffingen). Maar Verstraeten kwam niet meer tot scoren en is uitgeschakeld.

15:09

Jura en Petit verliezen allebei 1e kamp

In de categorie tot -48 kilogram stonden vandaag 2 Belgische vrouwen op de tatami: Loïs Petit en Anne-Sophie Jura. In de 1e ronde waren ze allebei vrijgesteld.

Petit was in haar 1e duel niet opgewassen tegen de Française Mélanie Clément, de nummer 7 van de wereld. Petit staat 66e. Ook het WK van Jura liep ten einde na 1 kamp. Zij boog het hoofd tegen de Peruaanse Brillith Gamarra Carbajal.