Red Lions krijgen nederlaag aangesmeerd van Engelsen op EK hockey

zo 6 juni 2021 21:15
Engeland
2-1
België

Op het EK hockey zijn de Belgische hockeymannen er niet in geslaagd om ook hun 2e groepsmatch naar hun hand te zetten. De Engelsen waren te sterk met 2-1. Het is de 1e nederlaag van de Lions tegen Engeland sinds 2014.

Doelpunten:

4' Wallace 1-0 (strafbal)
6' Boon 1-1 (strafbal)
31' Ansell 2-1

Bekijk de goals uit Engeland-België

2 strafballen in geanimeerd 1e speelkwartier

Na de 4-2-zege tegen Spanje wilden de Red Lions hun ticket voor de halve finales op zak steken tegen Engeland.

Maar na 4 minuten was het al alarmfase rood: strafbal voor Engeland. Vanasch dook wel naar de juiste hoek, maar kon de openingsgoal niet voorkomen.

Tom Boon antwoordde enkele minuten later met een strafbal, die hij naar het dak van het doel afvuurde. Een boeiend eerste speelkwartier.

In het 2e quarter hadden de Belgen het meeste balbezit, maar ze haalden daar geen profijt uit. De Engelsen loerden dan weer op de counter.

Belgische spitsen worden niet in stelling gebracht

De koffie was nog maar net naar binnen gespeeld of daar waren de Engelsen al. Boccard was Ansell wat uit het oog verloren, die in zijn rug de 2-1 op het bord zette.

Na een schitterende actie van Kina kreeg Dohmen wel nog een grote kans op de gelijkmaker. Maar zijn push was iets te slap.

Daarna verwaterde de wedstrijd. Het tempo verdween mee met de ondergaande zon en beide teams maakten er een festival vol kaarten van.

In het laatste quarter behoedde Vanasch de Lions voor een 3-1-achterstand met een dubbele save op een strafcorner. De Belgische spitsen werden niet meer in stelling gebracht.

België verliest zo voor het eerst sinds 2014 tegen Engeland, dat nu alleen groepsleider is. De Lions krijgen dinsdag een nieuwe kans om zich te plaatsen voor de halve finales. Dan moet Rusland voor de bijl gaan.

Hendrickx: "Goed kijken wat er foutliep bij strafcorners"

"Het is niet leuk om te verliezen", reageerde Alexander Hendrickx. "We hebben lang meegespeeld, maar het was zeker niet onze beste match."

Hendrickx miste tegen Engeland 5 strafcorners. "Vandaag was geen goeie dag. Dat kan gebeuren. We moeten goed kijken wat er foutliep."

"We zijn niet uitgeschakeld en hebben alles nog in eigen handen. We moeten ons nu focussen op de volgende wedstrijd."

"Elke wedstrijd proberen we stappen te zetten. Tegen Spanje ging het goed. Vandaag was geen goede wedstrijd. We moeten onze fouten eruithalen en de volgende keer beter doen."

Bondscoach McLeod: "Hier kunnen we lessen uit trekken"

Ruime verslagen van Duitsland-België en Engeland-België op het EK hockey

Engeland - België

21:16

De Red Lions lopen tegen een 1e nederlaag aan op dit EK. Maar geen man overboord. Winst tegen de Russen kan een ticket voor de halve finales opleveren.

21:14

Een heel matige wedstrijd van de Lions, maar ze zullen er wel heel veel uit leren

Manu Leroy
21:12

Bijna stuitert een poging van Van Aubel in doel. De Engelse doelman zet er net na de bots nog zijn voet tegen.

21:11

Van Doren vindt Charlier in de cirkel, maar de Engelsen omsingelen hem. Hij kan geen kant uit. Er staan nog een drietal minuten op de klok.

21:09

De Lions spelen nu 2 minuten met een man meer. De ideale kans om de Engelsen onder druk te zetten en iets te forceren.

21:08

De Engelsen worden niet in de problemen gebracht in de buurt van hun eigen cirkel

Eddy Demarez
21:08

Het is trouwens al van 2014 geleden dat de Red Lions verloren tegen Engeland. Komt daar vandaag verandering in?

21:07

Nog een half kwart krijgen de Lions de tijd om het tij te keren tegen Engeland.

21:04

Vanasch redt strafcorner

De Belgen geven een strafcorner weg. Vanasch redt met zijn voet en pakt daarna uit met een nieuwe save.

21:03

Dit is allesbehalve een degelijke wedstrijd van de Red Lions. Ze krijgen de match maar niet onder controle.

21:03

Het blijft ondertussen kaarten regenen voor de Lions. Deze keer moet Boccard 5 minuten brommen.

21:02

De Red Lions zoeken naar gaatjes in de Engelse muur. Kina kan uithalen, maar zijn schot is te zwak.

20:59

Het laatste speelkwartier is begonnen. Houdt Engeland zijn 2-1-voorsprong vast? Of sprokkelen de Lions nog iets?

20:57

Einde 3e quarter

De Belgen zullen een tandje hoger moeten schakelen, willen ze nog iets in de wacht slepen tegen Engeland.

20:55

De Lions hebben nog veel werk voor de boeg

20:54
20:53

Ook De Sloover krijgt een groen karton onder zijn neus geschoven. Dat betekent dat de Red Lions nog met 9 man op het veld staan.

20:52

Hendrickx 2 minuten naar de kant

De Belgen moeten het 2 minuten stellen zonder Alexander Hendrickx. Ook de Engelsen missen een van hun manschappen voor 2 minuten.