Red Lions krijgen nederlaag aangesmeerd van Engelsen op EK hockey

  Op het EK hockey zijn de Belgische hockeymannen er niet in geslaagd om ook hun 2e groepsmatch naar hun hand te zetten. De Engelsen waren te sterk met 2-1. Het is de 1e nederlaag van de Lions tegen Engeland sinds 2014.

  Doelpunten:

  4' Wallace 1-0 (strafbal)
  6' Boon 1-1 (strafbal)
  31' Ansell 2-1

  Bekijk de goals uit Engeland-België

  2 strafballen in geanimeerd 1e speelkwartier

  Na de 4-2-zege tegen Spanje wilden de Red Lions hun ticket voor de halve finales op zak steken tegen Engeland.

   

  Maar na 4 minuten was het al alarmfase rood: strafbal voor Engeland. Vanasch dook wel naar de juiste hoek, maar kon de openingsgoal niet voorkomen.

   

  Tom Boon antwoordde enkele minuten later met een strafbal, die hij naar het dak van het doel afvuurde. Een boeiend eerste speelkwartier.

   

  In het 2e quarter hadden de Belgen het meeste balbezit, maar ze haalden daar geen profijt uit. De Engelsen loerden dan weer op de counter.

  Belgische spitsen worden niet in stelling gebracht

  De koffie was nog maar net naar binnen gespeeld of daar waren de Engelsen al. Boccard was Ansell wat uit het oog verloren, die in zijn rug de 2-1 op het bord zette.

  Na een schitterende actie van Kina kreeg Dohmen wel nog een grote kans op de gelijkmaker. Maar zijn push was iets te slap.

  Daarna verwaterde de wedstrijd. Het tempo verdween mee met de ondergaande zon en beide teams maakten er een festival vol kaarten van.

   

  In het laatste quarter behoedde Vanasch de Lions voor een 3-1-achterstand met een dubbele save op een strafcorner. De Belgische spitsen werden niet meer in stelling gebracht.

   

  België verliest zo voor het eerst sinds 2014 tegen Engeland, dat nu alleen groepsleider is. De Lions krijgen dinsdag een nieuwe kans om zich te plaatsen voor de halve finales. Dan moet Rusland voor de bijl gaan.

  Hendrickx: "Goed kijken wat er foutliep bij strafcorners"

  "Het is niet leuk om te verliezen", reageerde Alexander Hendrickx. "We hebben lang meegespeeld, maar het was zeker niet onze beste match."

   

  Hendrickx miste tegen Engeland 5 strafcorners. "Vandaag was geen goeie dag. Dat kan gebeuren. We moeten goed kijken wat er foutliep."

   

  "We zijn niet uitgeschakeld en hebben alles nog in eigen handen. We moeten ons nu focussen op de volgende wedstrijd."

   

  "Elke wedstrijd proberen we stappen te zetten. Tegen Spanje ging het goed. Vandaag was geen goede wedstrijd. We moeten onze fouten eruithalen en de volgende keer beter doen."

  Bondscoach McLeod: "Hier kunnen we lessen uit trekken"

  Ruime verslagen van Duitsland-België en Engeland-België op het EK hockey

  Engeland - België

  1. 21 uur 16. Einde. De Red Lions lopen tegen een 1e nederlaag aan op dit EK. Maar geen man overboord. Winst tegen de Russen kan een ticket voor de halve finales opleveren. .
  2. 21 uur 14. Een heel matige wedstrijd van de Lions, maar ze zullen er wel heel veel uit leren. Manu Leroy .
  3. 21 uur 12. Bijna stuitert een poging van Van Aubel in doel. De Engelse doelman zet er net na de bots nog zijn voet tegen.  .
  4. 21 uur 11. Van Doren vindt Charlier in de cirkel, maar de Engelsen omsingelen hem. Hij kan geen kant uit. Er staan nog een drietal minuten op de klok. .
  5. 21 uur 09. De Lions spelen nu 2 minuten met een man meer. De ideale kans om de Engelsen onder druk te zetten en iets te forceren. .
  6. 21 uur 08. De Engelsen worden niet in de problemen gebracht in de buurt van hun eigen cirkel. Eddy Demarez.
  7. 21 uur 08. Het is trouwens al van 2014 geleden dat de Red Lions verloren tegen Engeland. Komt daar vandaag verandering in? .
  8. 21 uur 07. Nog een half kwart krijgen de Lions de tijd om het tij te keren tegen Engeland.  .
  9. 21 uur 04. Vanasch redt strafcorner. De Belgen geven een strafcorner weg. Vanasch redt met zijn voet en pakt daarna uit met een nieuwe save. .
  10. 21 uur 03. Dit is allesbehalve een degelijke wedstrijd van de Red Lions. Ze krijgen de match maar niet onder controle. Eddy Demarez.
  11. 21 uur 03. Het blijft ondertussen kaarten regenen voor de Lions. Deze keer moet Boccard 5 minuten brommen. .
  12. 21 uur 02. De Red Lions zoeken naar gaatjes in de Engelse muur. Kina kan uithalen, maar zijn schot is te zwak. .
  13. 20 uur 59. Het laatste speelkwartier is begonnen. Houdt Engeland zijn 2-1-voorsprong vast? Of sprokkelen de Lions nog iets? .
  14. 20 uur 57. Einde 3e quarter. De Belgen zullen een tandje hoger moeten schakelen, willen ze nog iets in de wacht slepen tegen Engeland. .
  15. 20 uur 55. De Lions hebben nog veel werk voor de boeg. Eddy Demarez.
  16. 20 uur 54.
  17. 20 uur 53. Ook De Sloover krijgt een groen karton onder zijn neus geschoven. Dat betekent dat de Red Lions nog met 9 man op het veld staan. .
  18. 20 uur 52. Hendrickx 2 minuten naar de kant. De Belgen moeten het 2 minuten stellen zonder Alexander Hendrickx. Ook de Engelsen missen een van hun manschappen voor 2 minuten. .
  19. 20 uur 51. Opstootje. De poging van Hendrickx sterft op de doelman. Daarna gaan de potjes even overkoken na een opstootje. .
  20. 20 uur 51. Strafcorner voor de Lions. 5 minuten voor het einde van het 3e quarter krijgen de Belgen een strafcorner. De gelijkmaker? .