Red Panthers hebben weinig moeite met de VS in Hockey Pro League

  De Belgische hockeyvrouwen hebben zich niet laten verrassen door staartploeg VS in de Hockey Pro League. Abi Raye (2 stuks) en Tiphaine Duquesne maakten de doelpunten.

  Door corona was de Hockey Pro League het voorbije jaar een zooitje. De Belgische vrouwen slaagden er toch in om voorlopig 9 matchen te spelen. Het begon met 2 knappe gelijkspelen tegen Australië en een stunt in Nieuw-Zeeland, maar daarna was het een stuk minder.

   

  Tegen de VS, dat nog geen enkele match wist te winnen, volstond enkel een zege. Omdat bondscoach Raoul Ehren met zijn ploeg Den Bosch nog om de landstitel moest spelen (zie onder) zat assistent Tim White op de bank.

   

  De Panthers waren heer en meester, ook al begonnen ze wat stroef in het eerste kwart. Na 17 minuten kon Abi Raye toch de score openen. De Belgische vrouwen kregen ook enkele strafcorners, maar het duurde tot de 2e helft voor Tiphaine Duquesne er eentje kon omzetten.

   

  Het bleef grotendeels eenrichtingsverkeer, met een pak kans voor de Belgen en amper voor de Amerikanen. De 3-0 van nogmaals Raye was dan ook verdiend. Morgen speelt België opnieuw tegen de VS. De Panthers bereiden zich voor op het EK, dat over een maand van start gaat. Voor de Spelen konden ze zich niet plaatsen.