VIDEO: Red Lions leggen er weer heel wat in Duitse mandje in Pro League

  De Red Lions hebben hun leidersplaats in de Pro League nog wat extra in de verf gezet met een stevige 1-6-zege in Duitsland. In hun eerste Pro League-duel sinds februari lagen de Belgen wat onder, al gingen ze met 0-1 de rust in. In de 2e helft liep het helemaal los, de efficiënte Belgen scoorden nog 5 keer. Morgen is het 2e duel met Duitsland in Düsseldorf.

  Vorig jaar in de Pro League scoorde de Belgen (FIH 1) 8 keer op Duitse bodem (0-8). Dat wilden de Duitsers (FIH 8) deze keer voorkomen, de Belgen moesten na maanden zonder matchritme hun spel wat zoeken en zagen de Duitsers de bovenhand hebben. Toch volstond 1 kans op het eind van het 2e kwart om met 0-1 te gaan rusten dankzij Boccard.

   

  Na de rust zetten onze wereld- en Europese kampioenen die efficiëntie met gemak verder. Elke kans leverde bijna een goal op. In het derde kwart vielen 3 goals met een penaltygoal van Hendrickx, de allereerste van de jonge Ghislain en een intikker van De Kerpel.

   

  De Duitsers konden nog fraai tegenscoren, maar in het laatste kwart kwam de Belgische suprematie nooit meer in gevaar. Integendeel: Kina en Hendrickx (pen) zetten de pijnlijke eindstand op het bord.

   

  Morgen ontmoeten de 2 teams elkaar opnieuw in Düsseldorf. België staat steviger op de 1e plaats met 17 punten uit 7 matchen. (lees reactie van Henderickx onder de video's)

  Bekijk de Belgische doelpunten:

  "Eerst overleven, daarna kregen we de controle"

  Na een lange onderbreking konden de Belgen geen betere rentree bedenken. "We hadden dit zelf niet verwacht", reageerde Alexander Hendrickx.  "In het eerste kwart hadden we het nog vrij moeilijk, maar naarmate de tijd verliep, namen we de match in handen en kregen we de controle. Dat resulteerde in veel doelpunten. Dit is een mooie eerste wedstrijd op het internationale niveau."

   

  "Voor beide ploegen was die lange onderbreking een speciale situatie. In het begin ontbreekt het wedstrijdritme, al heb je natuurlijk wel de clubcompetitie. Maar internationaal is een niveau hoger. Zij begonnen vol energie aan de match, het was de eerste minuten wat overleven. Dat deden we vrij goed, daarna namen wij het over."

   

  Wat morgen? "Ik denk dat we elke match voor de winst moeten gaan. De ploeg zal wel een beetje veranderd worden, maar de selectie is groot en goed genoeg. Het kan zijn dat we dingen uitproberen, maar zelfs dan willen we winnen."

   

  "We zijn blij dat we weer echte wedstrijden kunnen spelen. Dit is weer een stap richting Tokio."