Ga naar de inhoud
Red Lions
De Red Lions zijn riant leider in de Hockey Pro League.

Red Lions blijven ongeslagen in Hockey Pro League na 2e zege op Nieuw-Zeeland

 zo 2 februari 2020 08:14
Nieuw-Zeeland
einde
1-3
België

De Belgische hockeymannen hebben hun Oceanische trip afgerond met een 2e overwinning op Nieuw-Zeeland in evenveel dagen. De Red Lions zijn na 4 speeldagen ook leider in de Hockey Pro League.

Zo indrukwekkend als hun 2-6-zege van gisteren was het niet, maar de Belgische mannen hebben ook in hun 2e match in 2 dagen tijd tegen Nieuw-Zeeland niets laten liggen. Bij de rust stond België al 0-2 voor, door goals van Hendrickx op strafcorner en Dockier.

 

De Black Sticks maakten het nog even spannend toen Tarrant er na de rust snel 1-2 van maakte, maar Nieuw-Zeeland moest uiteindelijk toch de wet van de sterkste ondergaan, wat Cosyns nog eens extra in de verf zette met de 1-3. De Red Lions vliegen nu door naar India, waar ze volgend weekend twee keer zullen spelen.

 

"We hadden het moeilijker dan gisteren, toen we met 2-6 gewonnen hebben", zegt Cosyns. "We werkten onze kansen niet af en er zat ook te weinig tempo in ons spel. Bij Nieuw-Zeeland stond de verdediging dan weer stabieler. Maar zoals onze bondscoach eerder ook al zei: zelfs als we niet ons beste hockey spelen, kunnen we deze wedstrijden winnen. Dat blijft positief." 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.