Red Lions blijven ongeslagen in Hockey Pro League na 2e zege op Nieuw-Zeeland

  De Belgische hockeymannen hebben hun Oceanische trip afgerond met een 2e overwinning op Nieuw-Zeeland in evenveel dagen. De Red Lions zijn na 4 speeldagen ook leider in de Hockey Pro League.

  Zo indrukwekkend als hun 2-6-zege van gisteren was het niet, maar de Belgische mannen hebben ook in hun 2e match in 2 dagen tijd tegen Nieuw-Zeeland niets laten liggen. Bij de rust stond België al 0-2 voor, door goals van Hendrickx op strafcorner en Dockier.

   

  De Black Sticks maakten het nog even spannend toen Tarrant er na de rust snel 1-2 van maakte, maar Nieuw-Zeeland moest uiteindelijk toch de wet van de sterkste ondergaan, wat Cosyns nog eens extra in de verf zette met de 1-3. De Red Lions vliegen nu door naar India, waar ze volgend weekend twee keer zullen spelen.

   

  "We hadden het moeilijker dan gisteren, toen we met 2-6 gewonnen hebben", zegt Cosyns. "We werkten onze kansen niet af en er zat ook te weinig tempo in ons spel. Bij Nieuw-Zeeland stond de verdediging dan weer stabieler. Maar zoals onze bondscoach eerder ook al zei: zelfs als we niet ons beste hockey spelen, kunnen we deze wedstrijden winnen. Dat blijft positief."