Ga naar de inhoud
Grote vreugde bij de Red Panthers.

Red Panthers beginnen het EK met stunt tegen Nederland

 za 17 augustus 2019 21:54
Nederland
einde
1-1
België

De Red Panthers hebben topfavoriet Nederland in bedwang gehouden in hun openingsmatch op het EK hockey. De 1-1 tegen Nederland levert een onverhoopt punt op in de groepsfase.

Bekijk het wedstrijdverslag

Nederland begon als winnaar van de laatste zes toernooien aan dit EK en was dus de absolute topfavoriet op de eindzege. Zowat iedereen verwachtte dus dat de Red Panthers al blij mochten zijn met een nipte nederlaag. De eerste periode versterkte dat gevoel alleen maar, want de Belgische vrouwen werden overdonderd. D'Hooghe hield de eerste strakke poging van Verschoor nog uit haar doel, maar tegen de inzet van Matla had ze geen verhaal.

 

Ook toen Nederland het na een paar groene kaarten met een speelster minder moesten rooien, bleef het domineren. D'Hooghe en haar vervangster Picard zagen een paar strafcorners naast zoeven, terwijl de Panthers zelf aanvallend amper iets in elkaar konden knutselen. Pas in de slotseconden van de eerste helft vuurde Boon het eerste Belgische schot voor de Nederlandse boeg af. Er was meer zelfvertrouwen en intensiteit nodig om iets te rapen, zoveel was duidelijk.

 

De kentering kwam er vroeg in het derde kwart. Gerniers jaste een half afgeweerde strafcorner er heerlijk in, maar de scheidsrechter had al gefloten en moest het doelpunt dus afkeuren. Nederland leek eventjes door te drukken, totdat de Panthers hun woede wisten om te zetten in positieve energie en het laken naar zich toe trokken. Het zat ook een keertje mee, want Van Geffen moest met een gele kaart vijf minuten brommen. België versierde een strafcorner en na wat geharrewar handelde Struijk het snelst. Wilrijk vierde de onverhoopte 1-1 hevig.

 

In het laatste kwart sloeg de vermoeidheid toe bij de Red Panthers, maar nog veel meer bij een aangedaan Nederland. De titelverdediger was niet meer in staat om de Belgische cirkel binnen te dringen. Aan de overkant bleef de jonge Ballenghien op de poort beuken, al kwamen de Nederlandse vrouwen ook niet meer echt in de problemen. Veel maakte het niet uit voor de Red Panthers, want ook met een gelijkspel hadden ze hun stunt al beet.

Bekijk de 1-0 van Nederland

Bekijk de gelijkmaker van de Red Panthers

"Voorkomen dat we nu wegzakken"

  • Michelle Struijk: "Dit is zalig! In mijn eigen stad, tegen Nederland, in de eerste match en met dit publiek! Nederland was weer supersterk, maar wij hadden een plan en hebben dat uitgevoerd. Gelijkspelen tegen de nummer 1 is superspeciaal. Het zal ons helpen, maar nu moet de focus op de volgende wedstrijd.
  • Bondscoach Niels Thijssen: "Dit voelt aan als een overwinning. Het is alvast een supergoede start van het toernooi. Het moeilijke is nu om met de voetjes op de grond te blijven. In het verleden hebben we weleens de fout gemaakt om na zoiets weg te zakken, maar dat gaan we nu voorkomen. We kunnen met het Belgische vrouwenhockey de mannen achterna. We hoeven niet bang te zijn om te zeggen dat we ervan dromen om ooit bekers te winnen."

Thijssen: "Heb het geloof gezien dat we van iedereen kunnen winnen"

Boon: "We hebben de laatste jaren hard gewerkt om hier een punt te pakken"

Nelen: "We waren zelfs dicht bij de 3 punten vandaag"

Struijk: "Dit is gewoon zalig!"

De Goede: "Kan me voorstellen dat België blij is met dat punt"

Fase per fase

22:28

Thijssen: "Heb het geloof gezien dat we van iedereen kunnen winnen"

22:27

De Goede: "Kan me voorstellen dat België blij is met dat punt"

22:25

Nelen: "We waren zelfs dicht bij de 3 punten vandaag"

22:22

Struijk: "Dit is gewoon zalig!"

22:22

Boon: "We hebben de laatste jaren hard gewerkt om hier een punt te pakken"

21:54

Stunt van de Panthers!

De Red Panthers hebben een gelijkspel afgedwongen tegen Nederland. De beste ploeg van de wereld greep onze hockeyvrouwen bij de keel, maar die worstelden zich los en knokten zich naar een knappe 1-1.
21:53
Nog een minuutje en een onverhoopt punt lijkt binnen. Nederland wekt niet de indruk dat het Picard nog in de problemen kan gaan brengen.
21:51
De vermoeidheid slaat toe bij beide teams.
21:50
Het Belgische vertrouwen heeft een hoge vlucht genomen in de tweede helft. De Red Panthers zijn zeker de evenknie van superfavoriet Nederland. De fans roeren zich ook nog eens flink.
21:48

Er hangt iets in de lucht.

Manu Leroy
21:47
Nederland lijkt toch aangedaan en geraakt nog maar weinig rond - en nog minder vaak in - de Belgische cirkel.
21:45

Sterke Ballenghien

De jonge, maar onverstoorbare Ballenghien speelt een dijk van een wedstrijd voorin.
21:44
De Nederlandse vrouwen wonnen twintig van de onderlinge confrontaties, de Panthers slechts eentje. Dat zijn zowat de waardeverhoudingen.
21:43

Tien minuten scheiden ons nog van een absolute sensatie.

Eddy Demarez
21:41
Dit is het moment om toe te slaan, want Nederland staat nog een minuut met z'n tienen.
21:41
21:39
Het laatste kwart is begonnen. Komt de klasse van Nederland bovendrijven, of haalt het Belgische enthousiasme het in Wilrijk?
21:38

Red Panthers klimmen op gelijke hoogte na een goal van Struijk: 1-1