Red Panthers doen wat ze moeten doen in laatste EK-opdracht

  EK hockey

  einde
  31

  Op het EK hockey in Antwerpen hebben de Red Panthers hun laatste wedstrijd gewonnen. Dankzij een 3-1-zege tegen Wit-Rusland verzekerden de Belgische hockeyvrouwen zich van het behoud in de A-groep.

  Na het verlies tegen Ierland was de opdracht duidelijk voor de Red Panthers. Ze moesten winnen om de degradatie naar de B-groep te vermijden. Dat deden de Belgische hockeyvrouwen ook, al kwam de overwinning maar moeizaam tot stand.

   

  De Red Panthers domineerden, maar vonden pas in de 22e minuut een gaatje. Van den Borre sleepte een strafcorner binnen en toen Nelen even later de 2-0 op het bord zette, leek de wedstrijd beslist.

   

  Toch werd het nog even spannend, toen Bahoesjevitsj na een penaltycorner voor de aansluitingstreffer zorgde. Jill Boon nam vervolgens de twijfels weg met een heerlijk doelpunt. België blijft zo in de elitegroep van het dameshockey.

  Bekijk alle doelpunten:

  Fase per fase

  1. 12 uur 44. Laatste fluitsignaal. De wedstrijd zit erop. De Red Panthers winnen met 3-1 en verzekeren zich zo van het behoud in de A-groep.
  2. 12 uur 32. Wereldgoal van Boon. Met een geweldig doelpunt tekent Jill Boon voor de 3-1. Bij een voorzet van Nelen springt ze op en devieert ze de bal enig mooi in doel. De videoref kijkt er wel nog even naar, maar ziet niks verkeerds op de beelden.
  3. 12 uur 26. Red Panthers slikken tegengoal. De Wit-Russische vrouwen prikken tegen. Bahoesjevitsj zet de 2-1 op het bord.
  4. 12 uur 19. Veel kansen voor de Red Panthers in het derde kwart, maar nog te weinig goals. Eddy Demarez.
  5. 12 uur 10. Nelen slaat toe. De Red Panthers verdubbelen hun voorsprong. Na een strafcorner maakt Barbara Nelen haar eerste goal op dit EK.
  6. 11 uur 54. België rust met voorsprong. De Red Panthers gaan rusten met een krappe bonus, na het doelpunt op strafcorner van Vanden Borre.
  7. 11 uur 42. Vanden Borre scoort. Vanden Borre breekt de ban voor de Red Panthers. Ze sleept een penaltycorner laag in de hoek voorbij de Wit-Russische doelvrouw: 1-0.
  8. 11 uur 35. Werk aan de winkel voor bondscoach Niels Thijssen. Het tempo moet de hoogte in. Sporza-commentator Eddy Demarez.
  9. 11 uur 34. Geen afscheiding na het eerste kwartier. Heel even was er wel opwinding na een doelpoging van Versavel, maar de videoref zag dat de bal niet in doel gegaan was, maar in het zijnet.
  10. 11 uur 13. België moet Wit-Rusland verslaan met veel goals om stand te houden in de elitegroep. De B-poule zou een stap achteruit zijn. Ik hoop dat ze de overwinningsdrang en de over-mijn-lijkmentaliteit van de Red Lions tonen. Er moeten speelsters opstaan om de ploeg vooruit te stuwen. Nu kijken ze nog te veel naar mekaar. Sporza-commentator Dirk Gerlo.
  11. 11 uur 11. Geen betekenisloos duel. De laatste wedstrijd van de Red Panthers op dit EK is er eentje die nog veel belang heeft. De Belgische vrouwen moeten winnen om in de top 6 te eindigen en zo een degradatie naar de B-groep te vermijden.