• home
 • video
 • pas verschenen

  Panthers wippen naar leidersplaats na solide prestatie tegen Rusland

  einde
  41

  De Red Panthers hebben hun tweede groepsmatch op het EK in eigen land gewonnen. Ze klopten Rusland met 4-1. Vooral in het eerste kwart waren de Belgen een klasse te sterk. Door de ruime zege hebben de Belgen tegen Spanje genoeg aan een gelijkspel om de halve finales te halen.

  Sterk eerste kwart levert Red Panthers de zege op

  Na de stunt tegen Nederland (1-1) was de match tegen Rusland een heel ander verhaal. De Belgen moesten tegen nummer 23 in de wereld zelf het spel maken en dat deden ze meteen. De Red Panthers zetten hoog druk en drukten de Russen terug op hun eigen helft. De 1-0 kwam er dan ook snel na een opwipper van Versavel.

   

  Amper 5 minuten later was het weer raak voor de Belgen. Puvrez loodste de bal al wippend op haar stick de cirkel in en daar vond ze Weyns: 2-0. Nog in het eerste kwart werd het 3-0. Ballenghien dwong met een goeie actie een strafcorner af en Vanden Borre ramde de bal tegen de plank.

   

  De Belgen leken op weg naar een glansrijke zege, maar in het tweede en het derde kwart sloop er wat nonchalance in het spel. Zo kwamen er wat meer kansen voor de Russen en een goal. Erosjina speelde de Belgische defensie op een hoopje en Sadovaja maakte het af.

   

  Pas in het laatste kwart konden de Panthers nog eens uithalen. Versavel tikte haar tweede van de avond van dichtbij binnen na een goeie actie van Boon. Dankzij de 4-1 wippen de Belgen op doelpuntensaldo over Spanje naar de leiding in groep A. In de derde groepsmatch hebben ze nu alles in eigen handen. Een gelijkspel volstaat om door te stoten.

  Doelpunten

  • Versavel 1-0
  • Weyns 2-0
  • Vanden Borre 3-0 (sc)
  • Sadovaja 3-1
  • Versavel 4-1

  Bekijk de hoogtepunten van België-Rusland 4-1

  "Met de groepswinst zijn we niet bezig"

  • Louise Versavel: "We zijn blij met de drie punten vandaag. Dat is het belangrijkste. We waren goed begonnen aan de match, daarna hebben we de energie een beetje laten zakken. Misschien hadden we iets meer kunnen scoren. Het was een andere match dan tegen Nederland, maar we hebben het gehaald. De groepswinst? Daar zijn we niet mee bezig. We zullen tegen Spanje spelen om te winnen. Die match zullen we goed voorbereiden. Het belangrijkste is die plek in de halve finales."
  • Barbara Nelen: "Het voelde niet als een makkie, maar 4-1 is goed. We waren op het veld niet bezig met het doelpuntensaldo. We concentreren ons op ons eigen spel. Spanje zal een moeilijke en hevige match worden. Ze spelen een spel waar wij het moeilijk mee hebben. We moeten ons spel spelen en dan ben ik zeker dat we zullen winnen. We hebben niets te verliezen. Groepswinst zou super zijn, maar met een plek in de halve finales zijn we al heel blij."
  • Stephanie Vanden Borre: "We zijn goed begonnen aan de match, daarna is het wat ingezakt. 4-1 daar hadden we op voorhand wel voor getekend. De 3 punten zijn het belangrijkste. Spanje is een moeilijke tegenstander voor ons. Het is een rechtstreekse concurrent. We zullen een goed plan uitdokteren. Alles kan nog."

  Louise Versavel: "We zijn niet bezig met groepswinst"

  Barbara Nelen: "Het voelde niet als een makkie"

  Vanden Borre: "Het belangrijkste zijn de 3 punten"

  Fase per fase

  1. 22 uur 15.

  2. 21 uur 54. Einde: 4-1. De Belgen halen het tegen Rusland met 4-1 en wippen naar de kop van de poule.
  3. 21 uur 53. Ballenghien naast! Een snelle tegenaanval van de Belgen, maar het blijft 4-1.
  4. 21 uur 53. Weer een slechte stop van Nelen bij een strafcorner. De laatste seconden tikken weg.
  5. 21 uur 52. Sadovaja toont haar kracht! Ze maakt indruk in de cirkel, draait en haalt uit. Die bal gaat nipt voorlangs. De Belgen ontsnappen hier aan de 4-2.
  6. 21 uur 50. Raye heeft iets knap in gedachten. Ze wil achter haar rug Ballenghien aanspelen. Het levert de Belgen een strafcorner op. Deze keer draait die een beetje in de soep bij de Belgen.
  7. 21 uur 50. Nog een goeie bal van Eroshina voor de goal. Ze zoekt een ploegmaat, maar vindt die niet.
  8. 21 uur 48. Nog eentje maken zou puur voor het gevoel wel lekker zijn. Manu Leroy.
  9. 21 uur 47. De Belgen breien een hele tijd aan een aanval, maar afwerken lukt uiteindelijk niet. Jill Boon neemt wel aan, draait en knalt, maar de doelvrouw redt aan de eerste paal.
  10. 21 uur 44. Het blijft toch te vaak te slordig allemaal. Eddy Demarez.