Red Lions zijn zeker van halve finales na zege tegen Engeland

  einde
  02

  De Red Lions hebben ook hun tweede wedstrijd op het EK hockey gewonnen: 0-2 tegen Engeland met goals van Boon en Hendrickx. Dankzij de zege zijn de Belgen zeker van de halve finales.

  Red Lions rekenen af met Engeland en plaatsen zich voor de halve finales op het EK hockey

  Koning Filip was naar Antwerpen gekomen om de wedstrijd te volgen. Zijn aanwezigheid maakte de Red Lions blijkbaar zenuwachtig, want tegen de verdedigend sterke Engelsen hadden ze het erg lastig om de vrije man te vinden. Engeland had ook de eerste kans, maar Wegnez liep de strafcorner van Ward eruit. Stilaan liep het iets beter bij de Belgen, die het kwart zelfs ietwat gevleid afsloten met een goal. Boon maakte de 0-1 na een strafcorner.

   

  Het tweede kwart van de Lions was al een pak beter. Met een hoge pressing beletten ze Engeland het hockeyen en dwongen ze ook wat doelgevaar af. Briels snoepte de bal af van de onzekere Creed, maar duwde hem dan net te ver van zich af om te kunnen besluiten. Ondanks het langdurige balbezit moesten de Belgen toch zweten bij een nieuwe strafcorner, die Vanasch er knap uithield.

   

  De rust brak het Belgische ritme. Er sloop meer nonchalance in het spel en daar maakten de Engelsen gebruik van. Gall kwam millimeters te laat voor een tip-in en Vanasch moest zich nog eens onderscheiden op een corner. Toen de beste doelman van de wereld dan toch geklopt was, lag de lat in de weg van de ongelukkige Gall. Engeland verdiende een gelijkmaker, maar kreeg die niet.

   

  Op het einde betaalden de Engelsen de tol voor hun inspanningen. Eindelijk sneden de Red Lions er wat vaker door en konden ze echt dreigend zijn. Luypaert ramde een strafcorner nog op Gibson, maar superspecialist Hendrickx nam wat later alle twijfel weg met een bom. Na de 0-2 konden de Belgen het rustig uitspelen, want ze hadden hun ticket voor de halve finales stevig beet.

  Bekijk de 2 goals van de Red Lions

  "We kunnen nog een pak beter"

  • Loïck Luypaert: "We hebben een goed gevecht op de mat gelegd, maar dit was niet ons beste hockey. Onze technische kwaliteiten waren er niet. Dan moeten we gewoon een manier vinden om zo'n wedstrijd naar ons toe te trekken, en dat hebben we gedaan. We kunnen nog een pak beter."
  • Shane McLeod: "Engeland speelde aardig en heel vastberaden. Dat speelde een rol in hoe goed wij konden spelen. Er waren flarden van goed spel, maar tegen Wales wil ik een betere balcirculatie zien. Ik hoef niet noodzakelijk individuele topprestaties te zien, de spelers moeten vooral collectief goed spelen."

  McLeod: "Dit was niet onze beste match"

  Boon: "Het was echt een vechtpartij"

  Luypaert: "Trots om opnieuw de 0 te houden"

  Vanasch: "Waren wat te nonchalant"

  Fase per fase

  1. 19 uur 25. Zege voor de Lions! Het heeft misschien meer moeite gekost dan verwacht, maar de Red Lions hebben hun tweede driepunter beet. Na twee matchen staan ze ongeslagen en zonder tegengoal aan de leiding. De halve finales zijn dus al bereikt.
  2. 19 uur 23. De Engelsen komen niet meer aan hockeyen toe en ondergaan de wet van de sterkste. Eddy Demarez.
  3. 19 uur 22. In dit vierde kwart krijgen we toch de échte Red Lions te zien. Engeland trapt ook serieus op zijn adem en komt overal een stapje te laat.
  4. 19 uur 22. Hendrickx werkt een strafcorner snoeihard in doel: 0-2.

   Hendrickx werkt een strafcorner snoeihard in doel: 0-2

  5. 19 uur 20. Een Engelse tegenaanval eindigt met een afgeblokte voorzet.
  6. 19 uur 18. Klein tegenslagje voor de Lions, Van Aubel moet met een groene kaart twee minuten naar de kant.
  7. 19 uur 17. Nu vinden we plots die vrije man. Manu Leroy.
  8. 19 uur 15. Het is showtime! Florent van Aubel sleept de bal door zijn benen, maar Boon had het niet zo begrepen.
  9. 19 uur 14. Die 0-2 heeft de Belgen duidelijk deugd gedaan. Charlier bereikt Boon en diens schot strandt op de voet van Gibson.
  10. 19 uur 13. Hendrickx doet het! Een nieuwe strafcorner gaat er wel in, en dan lijkt de match beslist. Hendrickx schuift hem bekeken langs het been van Gibson.
  11. 19 uur 12. En nu proberen om wat tempo te maken. Manu Leroy.
  12. 19 uur 11. Gibson pakt. Luypaert hamert de corner recht op doel, iets te eenvoudig om Gibson te verslaan.
  13. 19 uur 10. Willars begaat een opzettelijke overtreding en dus krijgen we een strafcorner. Die moet benut worden.
  14. 19 uur 10. Engelse doelman brengt redding op Belgische strafcorner.

   Engelse doelman brengt redding op Belgische strafcorner

  15. 19 uur 07. De Lions hebben nog een kwart om hun voorsprong te rechtvaardigen. Of om hem te verdedigen, als ze niet snel wat beter beginnen te spelen.
  16. 19 uur 07.
  17. 19 uur 05. Einde derde kwart: 0-1. Er zit geen beterschap in het hockey van de Belgen. Engeland is gewoon de betere ploeg, maar kan zichzelf niet belonen.
  18. 19 uur 05. België ontsnapt! Engelsen mikken bal tegen de lat.

   België ontsnapt! Engelsen mikken bal tegen de lat

  19. 19 uur 04. Op de lat! Er zit een engeltje op het doel van Vanasch. Martin doet het schot van Gall knap van richting veranderen en treft de deklat. Deze keer was Vanasch helemaal kansloos.
  20. 19 uur 03. Weer een Engelse corner. De Engelsen blijven komen en versieren nog maar eens een corner.